Svar: Søvn - 2 mdr.
Kære Edith
Et 2 måneders barn skal fortsat have lov til at være selvregulerende i forhold til både søvn og mad og derfor er man nødt til at være lidt fleksibel. Nogle dage sover de længere lure end andre dage... Når det er sagt, så er det dog også sådan at børn i 2-3 måneders alderen gennemsnitligt vil have behov for at sove ca 3 lure dagligt. Ofte vil dagslurene vare ca 6 timer ialt og om natten vil barnet så sove ca 9-10 timer. Gennemsnitligt sover børn i den alder 15-16 timer i døgnet.
Når jeg ser den beskrivelse du sender af hvordan din datter sover, så lyder det umiddelbart som om at hun sover godt om dagen. Nogle dage tager hun faktisk 5-6 timer bare på sine formiddags og middagslure og så er hun naturligt træt til sin 3 lur som ligger om aftenen. Det lyder derfor helt naturligt at hun har behov for kun at få en powernap der, og hvis hun sover længere så vil hun vågne om natten, for hun har egentlig sovet det hun har behov for på det tidspunkt.
Lad dagen starte i god tid, så hun ikke kommer for sent igang med sine lure i løbet af dagen. Du fortæller at du nogle gange står op med hende ved 7 tiden og det lyder som en god idé. Det giver plads til både en formiddagslur, en ...
... middagslur og så en 3 lur om aftenen.
Du fortæller at du godt kan fornemme at hun er træt igen omkring kl. 20 og jeg tænker at du skal forsøge at lade hende sove lidt der. Naturligvis kun en powernap netop fordi hun, når I så går i seng, kan sove det meste af natten. I skal derfor ikke forsøge at holde hende vågen, men prøve at se lidt på hvordan hun egentlig sover i løbet af dagen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis hun f.eks. sover formiddagslur fra 9-11.30 og så sover middagslur fra 13.30-16.30, så vil hun have behov for en powernap igen kl. ca 19 og her måske kun sove ½ times tid. Så vil I have vågentid om aftenen, hvor hun ikke vil være overtræt fordi hun jo har powernappet og så vil I putte hende til natten f.eks. kl. 21-21.30 og hun vil så igen kunne stå op næsten morgen kl. 07-7.30 og stadig få sit søvnbehov dækket.
Hendes hyppige afføringer kan naturligvis godt have betydning. Det kan godt give uro i maven, hvis tarmene hele tiden arbejder med at nedbryde mad og sende det gennem systemet. Modsat giver det dog også problemer, hvis hun ikke kunne komme af med det, så et eller andet sted er det vigtigt at glæde sig over at maven fungerer.
Jeg håber at I kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Kostfibre og børn
Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.
Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...
Mellemmåltider børn
Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.
Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.
Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.
Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.
Kærlig hilsen Stine