Annonce

Annonce

Brev:

Vores søn vil ikke spise af ske


5. februar 2008

Alder:
6 mdr.

Vores søn vil ikke spise af ske

Hej Helen,

Vores dejlige søn har fået den "fikse idé", at han ikke vil spise af en ske.

Vi havde en lidt bøvlet start på amningen i sin tid. Han er/var en lille tryghedsnarkoman og de første måneder (hvor vi brugte ammebrik), blev han ammet maaange timer i løbet af en dag – det sled lidt hårdt på mig, men med støtte fra en ammerådgiver gik det.

Da han var lige omkring tre måneder accepterede han fra den ene dag til den anden at die uden ammebrik (vi havde prøvet mange gange, hvor han bare blev frustreret og sur, men lige pludselig var den der, heldigvis). Den næste måned gik amningen superfint – men så begyndte han igen at die mere og vågne hyppigere om natten.

Hvis ikke vi havde haft det intense ammeforløb i starten, havde jeg nok accepteret det som et appetitspring, men for at være helt ærlig orkede jeg det næsten ikke. Så vi begyndte lige så stille på grød da han var lidt over fire måneder gammel.

Det gik ok. Han blev aldrig helt vild med det, men spiste lidt hver gang (1 x dagligt – nåede aldrig op på hverken halve eller hele portioner. Udelukkende hjemmelavet ris- eller majsgrød med frugtmos).

Da han blev et halvt år og måtte begynde at få lidt mere variation, lavede jeg selvfølgelig lidt nyt på menuen, men lige pludselig sagde han stop. Han begyndte at klynke, når han blev tilbudt grød, og til sidst begyndte han også at klynke, bare han blev sat i sin stol. Det var jo ikke ligefrem meningen.

De sidste par uger er så gået med at gøre ham glad ved bordet igen (hvilket hurtigt lykkedes). Jeg er krøbet til korset og har købt købegrød og –mos til ham – men det vil han heller ikke have. ...


Annonce

...

Så nu sidder han ved måltiderne og hygger sig med enten en gulerodsstav (og den får man jo ikke meget mad ud af, når man ikke har tænder :-) ) eller en babykiks (nok ikke lige er den optimale ernæring).

Han vil også gerne have vand af en ske – men grød; næ nej.
Vi har prøvet forskellige tidspunkter på dagen og forskellige ”grader af at være sulten”, men det gør ikke nogen forskel.

Han vokser så ganske flot, er glad, aktiv og trives, så jeg er ikke bekymret for, om han får nok næring (endnu), men jeg vil jo gerne til at trappe ud af amningen. Han er heller ikke nær så interesseret i amningen som tidligere. Han vil selvfølgelig gerne ha’, når han er sulten, men han kan ikke holde koncentrationen ret lang tid. Så jeg synes bestemt også, at han virker klar til at ”løsrive sig” fra brystet. Men hvordan i alverden gør vi lige, når han ikke vil spise?

Vi forestiller os, at han sikkert gerne vil sidde og gnaske lidt i en kogt kartoffel eller gulerod – eller noget andet, som han selv kan styre – men er hans mundmotorik klar til det? Og så kan man jo ikke styre næringsindtaget så godt (man får altid at vide, at man skal huske fedtstoffet i grøden – og mælk).

Vi har talt med en sundhedsplejerske til et åbent hus i kommunen. Hun mener ikke, at han forbinder grød med mad endnu – og det er vi helt enige i. Han har vist aldrig spist så meget, at han er blevet mæt af et grødmåltid. Hun siger, at vi bare skal have tålmodighed, men det synes jeg egentlig også, at vi har haft de sidste 2½ måned, og han skal vel snart til at have andet end flydende kost? Hvordan kommer vi videre herfra?

Med venlig hilsen
Merete

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce