Svar: Kravle eller...?
Kære Isabella og Victorias mor
Det har været en lang og sej vinter for jer, med meget sygdom og jeg kan godt forstå at du efterhånden synes det er ret hårdt. Jeg tænker dog at vi jo nu går den lyse tid i møde og derfor må og kan det kun blive bedre:o)
Jeg tænker også at selvom det bliver hårdt at skulle starte arbejde og få pigerne sendt af sted hver dag osv. så bliver det måske også rart for dig, at komme lidt ud, få lidt andre impulser eller..?? Pigerne vil forhåbentlig også få så mange nye oplevelser at de bliver mere trætte og at I således alle 3 kan falde omkuld om aftenen og få lidt mere søvn.. man har da lov til at håbe.
Jeg mener at din mand arbejder om natten? så derfor sover han vel det meste af dagen, men om eftermiddagen og om aftenen er han vel på og kan tage over. Det kunne f.eks. jo godt være ham der hentede pigerne, så du ikke skulle tænke på det og på den måde hjælpes I vel ad?
Nå det var jo egentlig mere lidt spørgsmål og ...
... kommentarer fra mig end det var svar på dit spørgsmål, så med hensyn til at kravle:
Jeg synes det er rigtig godt at I hjælper hende op på alle fire og prøver at få hende til at rokke frem og tilbage, frem og tilbage igen og igen. Det er netop fra den rokkende stilling, at børn lærer at kravle. Derudover så er det rigtig vigtigt at stimulere hendes balancecenter og det gør I ved at trille med hende, gynge hende og tumle med hende.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
En rigtig god idé hvis man har plads til det og har et loft, der kan bære.... er en gynge. Det at sidde i en babygynge (ikke en hoppegynge) og gynge frem og tilbage stimulerer rigtig godt og børnene elsker det. Samtidig vil det give dig lidt ro og mulighed for at lave andet, når hun sidder der og griner og du ikke skal rende rundt med hende på armen... Det er derfor en god mulighed.
Ellers håber jeg at du holder hovedet højt og evner at se lidt fremad nu, hvor det forhåbentlig snart går den rigtige retning. Knus herfra:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.