Svar: Bleproblemer
Kære Irene
Jeg har rigtigt svært ved at gennemskue, hvad det er der foregår i børnehaven. Jeg synes det du fortæller lyder meget mærkeligt og jeg tænker et eller andet sted at det bliver I simpelthen nødt til at tale med lederen om.
Jeg synes I har ret til at høre, hvilke pædagogiske overvejelser de gør sig, hvis de siger til børnene at de lugter, presser dem til at undvære bleen og skælder dem ud, hvis det så går galt...
Nu har jeg jo ikke været der og jeg har ikke hørt hvordan tingene er blevet sagt, det kan jo godt siges på en sød og omsorgsfuld måde og med et smil på læben. Men det kan så sandelig også siges lige modsat og netop i disse tider, hvor man netop taler om anerkendelse, om vigtigheden i at bruge anerkendende pædagogik i daginstitutioner og skoler, så lyder det helt skørt det du fortæller. Børn skal jo netop ses, lyttes til og mødes i deres egne initiativer og ...
... det lyder jo ikke umiddelbart som om at det er tilfældet, hvor jeres dreng går.
Det bedste tidspunkt at smide bleen på er, hvis barnet selv kommer og meddeler at det er parat. Samtidig har jeg også den holdning at en tør ble er en langt større succesoplevelse end et par våde bukser og derfor ser jeg ingen grund til at tage bleen af for hurtigt. Hellere lade barnet beholde en bukseble på det fungerer som en par underbukser og så rose barnet når det lykkes at sige til og holde bleen tør og så skifte bleen stille og roligt, når det en gang imellem går galt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg vil derfor foreslå jer at fremlægge dette princip for pædagogerne/lederen i institutionen og så se hvad tiden bringer. Det lyder rigtig fint at han så til sommer vil være klar til at prøve at slippe bleen helt.
Jeg håber I kan bruge disse tanker og håber I finder en god løsning og får et godt møde. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.
Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...
Viden om børn:
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Graviditet
Det første tegn på, at du er gravid, er normalt udebleven menstruation, eller at du bløder meget lidt. Derudover kan du få kvalme - især om morgenen. Dine bryster kan vokse og blive ømme. Du kan også opleve at være ekstra træt.
Har du mistanke om, at du er gravid, så er det en god idé at tage en graviditetstest. Du bør også altid kontakte din læge, for at aftale tid til en graviditetskonsultation.
Graviditeten varer normalt 40 uger, og lægen vil beregne din...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.