Brev:
Sover dårligt om natten - 6 mdr.
Hej Helen
Så er jeg her igen, men denne gang ikke med et spørgsmål om mad. Sagen er den, at Simon (6,5 mdr) er begyndt at sove utroligt dårligt om natten, og det startede her i det nye år, hvor han i uge 1 havde omgangssyge.
Simon er meget aktiv i hverdagen, og vi ved snart ikke hvor vi har ham fordi han konstant triller rundt og møver sig primært baglæns. Han er begyndt at kunne sidde selv i kort tid, men sidder vi bagved ham uden at støtte kan han fint sidde i 10-15 min og lege. Når han spiser, sidder han i sin højstol og det går rigtig godt.
Han får ingen mad om natten, da vi har erfaret det ikke hjælper på uroen (og der går ofte 30-45 min fra han står op og til han får mad), og han har lige haft en periode hvor han gerne ville være vågen op til 2 timer ad gangen. Og nu er det bare mange gange han vågner og skal have skiftet stilling. Vi kan ikke bare ignorere ham, for så ender det med han ...
... begynder at skrige. Han sover forresten på eget værelse.
Han er blevet rigtig nem at lægge i barnevognen og sengen, sover ofte i løbet af 5 min. Og han vågner sjældent efter 45 min som han ellers tidligere har gjort.
Hans dag ser ud på følgende måde (ca. tidspunkter +/- 30 min)
7.30 - vågner
8.00 - havregrød med frugtmos (ca. 2 dl) + mme af kop (ca. 40 ml)
10.00 - flaske med 220 mme og puttes
13.00 - vågner og får øllebrød med frugtmos (1½-2 dl) + vand af kop. Har før fået grød eller grøntsagsmos
15.00 - flaske med 220 mme og puttes
17.00 - vågner
18.00 - grøntsagsmos med forskellig kød (100-150 g) + vand af kop
20.00 - flaske med 280 vælling
Vi har prøvet med en flaske inden vi går i seng, men den afviser han 9 ud af 10 gange og spiser kun 30-40 ml efter flere forsøg.
Er det bare en fase han skal igennem? for den er ved at være lang (1 mdr), og hvad kan vi gøre for at få ham til at sove bedre?
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Amning og medicin
Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.
Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.