Brev:
Slank pige - for slank?
Hej Helen
Min datter har altid været en lang, slank pige, og mad har aldrig interesseret hende voldsomt. Men de sidste par uger synes jeg virkelig hun har haft ringe appetit, og jeg synes efterhånden hun er blevet lidt vel tynd. Specielt aftensmaden gider hun ikke rigtig, og hun spiser meget lidt selv af de ting hun plejer at kunne lide.
Hun er ca. 82 cm høj og vejer ifølge vores egen vægt 11.2 kilo. Når man kigger på hende kan man ret tydeligt se hendes ribben, men hun har dog en god topmave. Hun er som sagt ikke voldsomt interesseret i mad, og det svinger en del hvad hun gider spise.
Generelt er hun ikke voldsomt interesseret i kød, med undtagelse af leverpostej, som hun som regel spiser med stor fornøjelse, dog ikke så meget som hun plejer her de sidste par uger. Ellers er hun meget glad for pasta, ris og kartofler, yoghurt, ost, agurk, ...
... bananer og som regel også havregrød om morgenen. Da hun altid har været slank, giver vi hende sødmælk og smør på brødet og i maden.
Er hun for tynd, og i så fald, hvad kan vi gøre for at få hende til at tage lidt på? Vi spiser sund og varieret mad som hun også får (med ekstra sovs/fedtstof) og tilbyder hende f.eks. bolle med smør eller sødmælksyoghurt om eftermiddagen.
Det skal siges at hun generelt er en meget aktiv og meget glad pige, der smiler, griner og snakker dagen lang, er meget interesseret i at "læse" bøger og generelt virker som om hun trives.
Hun har fået kindtænder for nylig, og det har helt sikkert irriteret hende, så vi tænker også om det kan have betydning for appetitten, ligesom hendes sygdom? Eller er det mon bare en periode som hun skal igennem, og kommer appetitten mon igen af sig selv?
Mangle hilsner den bekymrede mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Strækmærker
Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.
Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.
Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...
Brystspænding
Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.
Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.
Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.