Svar: Vælling, grød og vægt
Kære Karin
Man kan godt lave grøden så tynd at der mere er tale om vælling, men man giver den så normalt på ske og hvis du gerne vil give din datter vælling på flaske, så synes jeg du skal give hende rigtig vælling.
Hvis hun godt kan lide smagen af risgrød, så kan du godt lave vælling til hende med rismel:
2 dl vand
1½ spsk. rismel
4-6 mål modermælkserstatnings-pulver
(afhængig af mærke).
Vand og mel piskes sammen og bringes i kog under piskning. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det småkoge i 5-10 minutter. Afkøl lidt før modermælkserstatningspulveret tilsættes - og vællingen piskes sammen.
Når du giver hende grød med en ske, så kan du godt variere smagen lidt ved at komme lidt frugtmos på som topping. Det anbefales netop, at hvis man giver frugtmos at det så ikke gives alene, men netop bruges som topping eller alternativt gives som dessert efter et grøntsagsmåltid... Til at begynde med vil det være helt fint at du forsøger med lidt ren grød af ris, majs, hirse eller boghvede, men i takt med at din datter lærer teknikken, så kan du godt ændre smagen ...
... med lidt forskellig frugtmos. Giv hende også vand at drikke til, så hun øver sig i at drikke af en lille kop.
Det er helt normalt at børnemad og også modermælkserstatning/vælling laves med skummetmælkspulver. Når man laver modermælkserstatning så bruges der foruden skummetmælk også fløde, afsaltet valle, laktose og vegetabilske olier. Blandingen homogeniseres og spraytørres ved en temperatur på 50-75°C, hvorefter der tilsættes vitaminer og visse mineraler.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til vægtøgning, så er det helt normalt at vægten kan stagnere en lille smule lige på det tidspunkt hvor barnet skal til at have lidt anden mad. Din datter bør ikke tabe sig, men at hun ikke tager så meget på lige nu kan være helt okay. Du skal så netop sikre dig at hun spiser godt, sørge for at få hende til at spise så meget som muligt af mælk og så supplere med lidt skemad ved siden af. Netop det at skemaden ikke kommer i stedet for mælken, men gives som et lille ekstra tilskud, skulle gerne få betydning for hendes vægt...:o)
Håber ovenstående hjælper dig lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.
Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder