Annonce

Annonce

Svar: Søvn og mangel på samme - 3 mdr.


23. januar 2008

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Og velkommen til:o)

Det lyder som om at din dreng har en rigtig god appetit og er god til at regulere sit behov for mælk. Derfor tror jeg du har ret at det mere skyldes smerter fra ørerne, alder og udvikling, at jeres lille dreng sover så uroligt om natten.

Du fortæller dog at han om dagen godt kan spise ca hver 4 time, nogle gange går det 5 timer imellem, men om natten ofte melder sig hver 3 eller hyppigere og derfor tænker jeg at du skal forsøge at give ham hyppigere mad om dagen mod at han så sover det lidt længere stræk om natten... Det ville jo være skønt med 5 sammenhængende nattetimer i stedet:o)

Søvnen om dagen spiller også ind på søvnen om natten og i takt med at jeres dreng bliver ældre, begynder at få skemad osv. så vil hans rytme om dagen blive anderledes. Det vil være hensigtsmæssigt at skemaden tilbydes nogenlunde til fast tid hver dag og på den måde, så vil også søvn og mælk stille og roligt komme mere ind i system, I vil få lidt mere overblik over dagens forløb og han vil således (forhåbentlig) også sove bedre om natten.

I skal regne med at han har behov for at sove ca 3 lure dagligt, en formiddagslur, en middagslur og en sen eftermiddagslur. Nogle gange ligger den sidste lur så sent, at barnet herefter vil være vågen det meste af aftenen og først gå i seng samtidig med forældrene. Men i takt med at han begynder at springe den sene lur over (omkring 6 måneder) så vil han også her ...


Annonce

... kunne gå tidligere i seng.

Nogle børn vil altså godt i jeres drengs alder kunne blive puttet allerede kl. 20, men andre kan faktisk ikke og vil have en lang vågenperiode om aftenen i denne alder.. måske er det fordi han sover om aftenen, at han således vågner igen omkring midnat og atter har svært ved at sove?

I skal regne med at han vil have behov for at sove sammenlagt ca 5 timer i løbet af dagen og om natten ca 10 timer - nogle børn sover så mere end 5 timer og regulerer så ind så de sover mindre om natten, andre sover mindre end 5 timer, men tager så en længere nattesøvn og den fleksibilitet må der være plads til.

Jeg kan ikke ud af dit brev se, hvordan han spiser og sover i løbet af dagen, men en dagsplan kunne se nogenlunde således ud:

Morgen 6.30: Flaske

Formiddag 9.30: Flaske

Puttes til formiddagslur ca kl. 10

Frokost mellem 12.30-13: Flaske


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Puttes til middagslur

Eftermiddag 16: Flaske

Puttes til sen eftermiddagslur/tidlig aftenlur.

Aften 19.30: Flaske

Og har her ofte en vågenheds periode, kan således ikke nødvendigvis puttes kl. 20 men går f.eks. først i seng kl 22

Sen aften: Flaske (kan endten gives når han puttes til natten eller kan gives inden i selv går i seng og måske spises i søvne

Nat 24-06: Flaske x 1 efter behov.

Jeg håber at ovenstående giver en lille idé om hvordan det kan se ud for et barn på 3-4 måneder, rigtig god weekend og rigtig god bedring med ham:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce