Svar: Leg - frustreret når legen stopper
Kære Dorthe
Det er helt naturligt at din dreng bliver ked af det og frustreret, når du fortæller at legen skal stoppes. Han har det jo smadder hyggeligt og han forstår ikke og kan slet ikke forholde sig til, hvorfor der ikke må komme mere mel i bolledejen eller hvorfor du også skal have lavet andre ting og derfor ikke kan lege mere.
Børn bliver frustrerede og det skal de have lov til, du kan ikke undgå dette og det skal du heller ikke. Frustration hører med til livet og det din dreng skal lære er at tackle sin frustration, han skal altså lære at man ikke kan lægge sig på gulvet eller skrige højt, hver gang han ikke får sin vilje. Sådan er det når man er to år, sådan er det også når man er større barn og når man bliver voksen.
Du skal altså give dig selv lov til at sige nej og sige fra. Det har din dreng også behov for. Når din dreng bliver mødt af et nej, så bliver han naturligvis frustreret, men han skal altså lære at tackle de følelser der uvilkårligt følger med, når tingene ikke går efter hans hoved.
Du skal så tilgengæld rumme ham og det betyder at du ...
... skal kunne holde ud, at han har det som han har det, uden at du vil ændre på det eller uden at du tager det personligt og jeg tror det er det, som du skal arbejde lidt med:o)
Det betyder altså at du skal kunne holde ud at din dreng er vred, ked af det, bange osv. ligeså vel som du kan klare det, når han er glad, sjov og fuld af humor. Hvis du ikke kan klare hans følelser, vil han heller ikke selv kunne. Det er derfor en god idé at anerkende hans følelser ved at sige 'jeg ved godt du bliver vred, når vi ikke kan lege mere, men nu skal mor ud at lave mad'. På den måde viser du ham at det er okay at være vred, men samtidig holder du fast i det du har sagt, fordi du (som den voksne) ved at det er bedst for ham.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Nogle gange kan du også give ham et alternativ: "Jeg ved godt at du bliver ked af det, når der ikke skal mere mel i, men prøv at se her, du kan trykke på knappen her i stedet for" eller "jeg ved godt at du gerne vil lege lidt mere, men du kan hjælpe mig med at dække bord"...
Håber at ovenstående hjælper dig lidt videre på vej, fortsat held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
Viden om børn:
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Smile
Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!
Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.
Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.
Jo mere du kan smile, pludre og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.
I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!
Mor til pige født 4 uger for tidligt