Annonce

Annonce

Svar: Hendes hoved kigger til højre side hele tiden


17. januar 2008

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Lise

Nogle børn får en yndlingsside at kigge til og det er rigtig godt at du er opmærksom på det. Det er netop vigtigt at forhindre dette for at barnet ikke får lejringsbetinget skævt kranie... Hvis barnet hele tiden kigger til den samme side, så er der en risiko for at barnet bliver lidt fladere i den side af hovedet.

Det er vigtigt at du lægger begge piger på maven hver dag. Derudover er det rigtig vigtigt, at I ikke sidder og giver dem mad fra samme arm, men at I netop skifter side. Når man ammer, vil barnet jo normalt helt automatisk blive flyttet fra side til side, men når man giver flaske, vil barnet ofte få mad fra samme side og vil således også ligge med hovedet den samme side.

Prøv også at flytte rundt på dem i sengen hvor de sover, så de ligger omvendt. Børn drejer automatisk hovedet mod lyset f.eks. og ved at lægge dem modsat i sengen, kan man få dem til også at dreje hovedet den anden vej.

Prøv også med uro, legetøj og andet, at få hende til at dreje hovedet til begge sider, hæng tingene op så de fanger hendes interesse netop til den side, hvor hun helst ikke vil kigge hen.

Du kan gøre det at du tager en strømpe og fylder den ...


Annonce

... med grødris, så du får en tyk og eftergivelig pose, som du kan lægge ved hendes hoved, når hun sover. Læg den ved hendes højre side, så hun forhindres i at dreje hovedet mere til højre.

Da kiropraktoren har set på hende og intet bemærket, så må det være fordi hun stadig favoriserer denne side, men ingen problemer har i at dreje hovedet modsat. Derfor skal du tage det stille og roligt, men naturligvis aktivt gå ind og hjælpe hende til at også venstre side kan være interessant at kigge til.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg synes du skal tale med børnelægerne omkring jeres datter/døtre. jeg går ud fra at I fortsat følges på neonatal og personalet der er rigtigt gode til at vurdere børns trivsel og udvikling. Det vil derfor være helt relevant at du taler med dem om din bekymring og får dem til at forklare dig hvad de ser og tænker, når de undersøger din datter. Tal med dem om, hvorvidt hun kan have ondt og hvorvidt I kan og skal gøre noget ved hendes grædeture om aftenen. ring til dem og sig at du har behov for at komme til kontrol med pigerne før jeres næste tid egentlig er planlagt, fortæl at du har det som du har det og er urolig for om noget er galt.

Fortsat held og lykke med dem:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.

I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.

Før dåben skal I vælge mindst 2 og...

Læs mere i Babylex

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine meget brugbare råd og ikke mindst for din omsorgsfulde respekt for børnene.

Tak fra Pernille
Sophus´ mor


Annonce