Brev:
Pludselig mere stille
Hej Helen
Min søn på ca. 17 måneder har den sidste uges tid pludselig blevet mere afdæmpet. Han far og jeg er bekymrede for, at han er ked af det over et eller andet - men vi kan jo desværre ikke spørge ham.
Hans far og jeg blev skilt allerede under graviditeten, men det er lykkedes os at bibeholde et godt samarbejde om den lille. Han bor nu 3 dage om ugen hos far og 4 dage om ugen hos mor. Det har fungeret rigtigt godt for os, og i vuggestuen har de heller ikke kunne mærke nogen forskel på ham. Han er generelt en meget glad og kærlig dreng, som har meget babysnakker i stor stil og laver masser af sjov.
Han har været meget ofte syg her i efteråret. Selv vuggestuen synes, at han har været meget syg - jeg tror, at han har haft alle de virus, der kan opdrives :-( Seneste diarre, som han kom sig over for en uges tid siden og astmatisk bronkitis, som han nu også er ovre. Vi stoppede behandling med inhalator i går.
Vi har ikke haft nogle store ændringer i hjemmene (flytning, nye rytmer eller lign), hverken hos mor eller far. Vi kører desuden så vidt muligt efter samme rytme begge steder - som vi altid har gjort. Der har umiddelbart heller ikke ...
... været store ændringer i vuggestuen.
Vi synes, at han er mere stille, fordi han ikke er så sprudlende glad, som han ellers plejer at være, når han ellers er rask. Han vil pludselig helst bare sidde stille i sofaen. Når han er hos mor, vil han hele tiden sidde på skøddet (det er ikke nok at sidde ved siden af hinanden) og synge sange og "råhygge". Hos far vil han bare sidde selv, og far må selv være mere opsøgende end normalt. Han løber ikke så meget rundt og babysnakker som han plejer.
Han er ked af at blive afleveret i vuggestuen. Nogen gange skriger han. Andre gange kigger han bare sørgmodigt på en, når man går. Tidligere har han været helt okay med at blive afleveret. Men han er i fint humør, når vi henter ham. Vi har endnu ikke snakket med vuggestuen, om han har ændret humør i løbet af dagen.
Vi er naturligvis bekymrede for, om han er påvirket af, at han ikke bor sammen med far og mor samtidig (selvom det har han jo aldrig gjort), om han er ked af at flytte frem og tilbage mellem to hjem. Måske han savner den ene forældre, når han er hos den anden eller lign. Har du nogen bud?
På forhånd tusinde tak for din hjælp.
Mange hilsner
Dorte
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
Viden om børn:
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.