Brev:
Ulykkelig sympatigråd
Kære Helen
Min dejlige glade, men følsomme, datter på nu 13 måneder, har det utrolig svært med andre børns gråd! Det startede allerede da hun var 4-5 måneder og er stadig akkurat lige slemt! Hun bliver bundulykkelig og græder så tårer og snot vælter ud! Hun er meget svær - og meget længe om - at komme ud af det igen, kan fortsætte med hiks og gråd i den næste time efter, selvom man gør alt for at trøste, aflede og lave sjov. På ingen andre tidspunkter græder hun på den voldsomme måde - ikke engang hvis hun falder og slår sig! Det er så hjerteskærende at høre og se på og gør simpelthen så utrolig ondt på både hende og mig!
Nu skal hun til at være sammen med andre små børn (jeg er dagplejer, og skal så også selv passe hende) og der vil uværgerligt komme gråd fra de nystartede børn ind i mellem. Det bliver bare utrolig hårdt ...
... for min lille pige også, da hun med garanti vil sympatigræde i stor stil!
Jeg er tvivl om, hvordan jeg bedst hjælper hende til at lære at tåle andre børns gråd. - Skal jeg trøste? (er bange for at hun så vil blive bekræftiget i, at der ER grund til at græde) - Skal jeg virke/tale glad til hende? (er her bange for at hun så vil føle svigt og ikke vil føle sig forstået) Eller skal jeg ignore det? ( det kan jeg slet ikke....)
Hun er ellers en meget glad og smilende pige der elsker andre børn, og er meget interesseret i og tillidsfuld overfor fremmede. Hun er nysgerrig, meget kvik og har et "godt" temperament! En charmetrold og en drillepind - en fantastisk guldklump som jeg bare knus-elsker så ufattelig højt!
Jeg håber at du har nogle råd der kan hjælpe min skønne skat til at stoppe med sympati-gråden!
På forhånd mange tak!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Sove inde
Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.
Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.
Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.