Annonce

Annonce

Svar: Ammestop og flaske istedet


7. januar 2008

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære (amme)trætte mor

Det er rigtig fint at du har ammet din datter så længe og det er også rigtig godt, hvis du er indstillet på fortsat at amme hende aften og tidlig morgen. Ikke fordi du absolut skal amme, for du må meget gerne give hende flaske, men mere fordi hun jo ikke særligt gerne vil flasken og da hendes mælkebehov fortsat er rimeligt stort, så kan det være svært at få hendes behov dækket, hvis du stopper amningen helt. Det vil således være rigtig godt, hvis du kunne bibeholde amningen bare 2 måneder mere...

De fleste børn vil i 7 måneders alderen få deres mælkebehov dækket via 4 amninger/flasker. I 8-9 måneders alderen vil 3 amninger/flasker som regel være nok og i 10-12 måneders alderen vil 2 amninger/flasker ofte være nok. Til den tid kan hun så få en portion tykmælk eller lignende og på den måde også få mælk anden vej, men så længe hun ikke er ældre, så er det begrænset hvad du kan give hende af mælk.

Det er således endten modermælk eller modermælkserstatning du skal give din datter ud over skemaden og hvis hun ikke tager flaske, så må du give hende modermælkserstatning af en kop og også supplere med mme i hendes mad.

Du kan stadig godt forsøge at få hende til at tage flaske, men der er ingen garanti for at det vil virke... hun vil måske have den ægte vare:o)

Hvis du tror du kan, så kan du forsøge at malke lidt mælk ud. Det at få din mælk på flaske kan nogle gange gøre at barnet så tager imod - smagen er jo så noget som barnet kender. Nogle gange hjælper det, at det er en anden som giver flasken end mor, da du forbindes med amning. Nogle gange hjælper det at holde barnet i favn ligesom når man ammer, men andre gange er det langt bedre at lægge barnet ved siden af sig, holde barnet på dine lår eller lignende, så måden at spise på ikke minder om amning.

Det kan hjælpe at skifte til en anden type flaske og flaskesut, det kan også hjælpe at forsøge en anden type erstatning da de smager meget forskelligt, du må forsøge dig frem. Du kan købe modermælkserstatning og også vælling på ...


Annonce

... brik og så forsøge om hun bedre kan lidt noget end noget andet.

Det kan hjælpe at holde så langt nede på flasken at du kan komme til at berøre hendes kinder imens du giver hende mad, det kan stimulere sutterefleksen. Det kan også hjælpe at berøre ganen med flasken, da der også sidder sutterefleks der.

Derudover tænker jeg at din datter skal til at have 4 måltider skemad nu og stille og roligt mere og mere familiemad, mere og mere udgangspunkt i den mad som I spiser og det betyder også små brødskorper og lignende at sidde med selv.

En plan for dagen kan se således ud:

Tidlig morgen 06: Amning

Morgen 8: Havregrød, vand af kop

Formiddag 9.30: ½ bolle, brødskorpe at gnaske i, ½ banan eller anden frugtmos eller frisk frugt, vand af kop

Flaske eller mme af kop og puttes til formiddagslur


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Frokost 12: Grøntsagsmos med fisk eller kød, vand af kop. Må gerne få lidt ristede rugbrødsbjælker at sidde med, stykker af agurk eller lignende. Vand af kop

Flaske eller mme af kop og puttes til middagslur

Eftermiddag 15.30-16: En portion flerkornsgrød med frugtmos, frisk frugt i stykker at sidde med, vand eller mme af kop

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, mere og mere udgangspunkt i jeres mad, - kan få ris med sovs (f.eks. boller i karry), kan må små stykker af indmaden af en frikadelle og kartofler (kartofler i både som hun selv kan sidde med) og også små blomkål eller broccoli hovedet godt kogt til at sidde med selv. Får I kartoffelmos og millionbøf, så må hun også gerne spise dette. Vand (eller mme) af kop

Ammes eller flaske eller mme af kop og puttes til natten ca kl 20

Sen aften 23: Ammes

Nat: Sover...

Når du putter hende til søvn om dagen, så gør det til en vane at hun mindst en gang om dagen skal sove i sin barnevogn. Start med at lade hende sidde op, kigge ud, suge indtryk til sig, få lov til at opleve verden imens I går en tur og put hende så, når du kan se at hun er putteklar.

Jeg håber at ovenstående plan vil hjælpe dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.

I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.

Før dåben skal I vælge mindst 2 og...

Læs mere i Babylex

Bleskift

Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.

Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.

Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej

Så er Viggas mor på banen igen og sidder her med smil på læben og tænker over at du fik ret igen..... du har en fantastisk brevkasse og jeg ville være helt lost uden den :))

Tak for en dejlig brevkasse og undskyld jeg ikke kan gøre mine breve kortere :))

Med venlig hilsen
Viggas mor


Annonce