Brev:
Vågne timer om natten med skrig og skrål
Hej
Min datter er 4 mdr (12. jan). Hun vejer 6,5 kg og er 65 cm lang. (Fødsel 4 kg og 52 cm). Hun havde luftsmerter fra ca. 4 uger til 2,5 mdr. men er ok nu.
Hun tager ca. 3-4 Power-naps i løbet af dagen og aftenen ca 20-40 min pr gang. I tillæg sover hun ca. 1,5 til 2 timer i vognen hvis jeg går tur med hende. Hvis jeg stopper vognen vågner hun. Hun er ikke blevet vugget i søvn mere end et par gange i hendes liv. Men hun er meget vågen og nysgerrig generelt om dagen.
Vi starter "godnat-processen" ca. kl. 20-21. Faren eller jeg giver hende 100ml pumpet modermælk for at gøre hende godt mæt (gives i stuen). Herefter går jeg op i soveværelset og ligger og ammer hende til hun bliver helt rolig. Jeg lægger hende over i vuggen når hun har spist færdig og det tager ca. 20-30 min med "knirkelyde" og kraftige spark i dynen inden hun falder i søvn.
Ca. kl. 24.00 vågner hun enten af sig selv ellers vækker jeg hende og ammer liggende. Næste gang hun vågner ...
... er ca. 01.30 - 02.00. Hun får mad igen til hun er rolig, men når jeg lægger hende i vuggen igen skriger og vrider hun sig, samt kaster hovedet fra side til side - med lukkede øjne!. Har prøvet med og uden sut, givet mere mad, taget hende op i vores seng, skiftet ble og vugget. Men hun er meget svær at berolige.
Hvis jeg ligger med en hånd ved hendes ansigt nede i vuggen hjælper det lidt. Men jeg kan jo ikke ligge sådan længe.... Når hun endelig bliver rolig vågner hun igen ca. efter 1 til 1,5 timer. Sådan er mønsteret frem til vi står op mellem 7 og 9.
Hun har haft længere soveintervaller men efter tre mdr. vaccine den 19 dec, juleferie, og forkølelsesvirus er rutinerne gledet ud i sandet. Hendes appetit har også været variende i denne periode. Hun spiser igen normalt.
- Hvad kan jeg gøre for at få længere soveintervaller igen?
- Har du nogle generelle tips ifht scenariet beskrevet ovenfor?
På forhånd tak for hjælpen.
Med venlig hilsen
Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.