Svar: Motorik og ændret soverytme
Kære Dorthe
Fra 3-6 mdr.´s alderen vil barnet lære at arbejde sig op på strakte arme i bugleje og derfra trille om på ryggen. I rygleje vil barnet omkring 6 mdr.´s alderen gribe om sine fødder og dermed trille om på siden. Fra 6-9 mdr.´s alderen begynder barnet at dreje om kring sin egen akse og fra ryggen trilles bevidst om på maven.
I 6-9 mdr.´s alderen udforsker barnet sig selv og har større lyst en dtidligere til at bevæge sig. Det er vigtigt at støtte barnet i dette og hvis barnet finder det for anstrengende at være på gulvet, så er det vigtigt med opmuntring.
Fra at lære at trille, lærer barnet at krybe. I begyndelsen vil din dreng rulle eller skubbe sig baglens, men efterhånden vil han begynde at bruge sine ben mere og vil, når han støder fra med benene både lære at rulle sig rundt og skubbe sig frem.
Fra at krybe vil din dreng begynde at stå og rokke frem og tilbage på alle fire og så vil han begynde at kravle.
Med hensyn til din søns soverytme, så kan det naturligvis skyldes at han nu er begyndt at sove lidt mere om dagen. Men det kan også godt være at han simpelthen er tørstig når han vågner om morgenen. Det er mange timer, hvor han ikke får noget at drikke. Hvad sker der hvis du giver han en kop vand, når han vågner,- tror du så han ville kunne ...
... lægge sig ned og sove videre? Måske kan han sove lidt længere, hvis han kommer over i jeres seng. Han drømmer og bearbejder dagens oplevelser om natten, så måske vågner han fordi han er utyg og at komme over til jer, vil få ham til at falde til ro og sove videre.
Derudover så går han jo tidligt i seng, og man kan jo ikke få det hele. Det kan godt være at I skal tå tidligt op, men så har i rolige aftener:o)
Hvis du står op sammen med ham, så kan du måske få ham til at tage en lur formiddag og en eftermiddag, så han på den måde kommer ind i en rytme med to lure dagligt i stedet for tre. Det kan måske også hjælpe på rytmen om natten.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Sørg i det hele taget for at du også får hvilet dig i løbet af dagen, når han sover.
Med hensyn til flaske, så får en del børn flaske til et års alderen og nogle er ældre. Hvis flasken er en del af putteritualet, så er det jo svært at slippe den. Helt teoretisk kan man sige at barnet ved 9 mdr.´s alderen er så gammel at overgangsperioden er slut og barnet kan fra denne alder spise næsten det samme som resten af familien. Efter 9 mdr.´s alderen behøver barnet således ikke en flaske at sove på. Men alle familier er jo forskellige og et er teori et andet er praksis og man må vurdere hvad der passer bedst ind i den enkelte familie.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Barnepige
Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.
Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.
Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.
För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!
Tack
/Erika