Brev:
Hvornår kan vi starte med lidt fastere føde..?
Hej Helen!
Så er vores lille dreng blevet 3 mdr. gammel, han har grint med lyd på i ca. en måneds tid, pludre og har gerne lange samtaler med os om grr, bvaarrr, mmmma....
Han har haft et godt sovehjerte helt fra han blev født og der gik i en periode så lang tid mellem amningerne at min mælk så småt forsvandt. Han sover lidt uroligt (masser af lyde i søvne og vender og drejer hovedet) men han sover dog igennem og har gjort dette længe. Han er nu på fuld MME. Det var trist ikke at skulle amme mere men sådan er det. Sp´en synes ikke at så længe han tog det på som han skulle at han skulle vækkes til mad.
Han blev sidst vejet d. 11. Dec. der vejede han 6100g og var 61cm lang. ( ved fødsel 4330g, 53cm).
Som jeg også har nævnt for dig tidligere så har han altid været en der gylpede meget og nu med flasken gylper han nok lidt mere. Det er rent ud sagt ved at drive mig til vanvid jeg skifter tøj på ham og mig selv mange gange i løbet af en dag- vasker tøj i uendelighed.
Så jeg vil rigtig gerne begynde at give ham lidt "fast" føde som feks. grød eller vælling, da jeg har ladet mig fortælle at det måske kunne få bugt med gylperiet. Desuden så håber jeg også lidt på, at han vil tage en smule mere på om ugen end de ca. 200g, ved at gøre det. Han er stadig ikke den store spiser, han skal ca. have lidt over 1000ml i døgnet af mælk men drikker maximalt og på ...
... en god dag 800ml.
Han er meget bestemt, så hvis man giver ham resten for at opnå sin dags ration- ja så ryger det fluks tilbage igen. Men hvad skal man give ham til at starte med af grød hvis det er aktuelt? Og hvormeget starter man op på?
Jeg synes selv at når jeg giver ham D-vitaminerne på ske at han er rigtig god til at spise af skeen og synke dråberne. Han er også ret interesseret når vi andre spiser, har store øjne for hvad vi dog laver... ( man har det nærmest helt dårligt med at sidde og spise foran ham når han ikke kan få noget =0)
Desuden så ville jeg høre om hvornår jeg sådan rigtig kan få en rutine med ham, han sover stadig i løbet af dagen som vinden blæser. Man kan ikke rigtig sige at kl. det og det der sover han er vågen eller lign. Han har også forskellige tider for hvornår at han sover til natten. Nogen dage kan han sove fra kl. 19-20 stykker andre gange sover han først kl. 23-24... jeg er én der godt kan lide at have lidt styr på tingene og være forberedt, så er det bare mig der afkræver ham rutiner som han slet ikke kan være med på endnu?
Håber du har haft en god jul, og et godt nytår!
Med venlig hilsen
SM
PS: Vi har skiftet flaskesutter, flasker, bøvset ham rigtig godt af, givet måltidet over to gange, holdt ham højt og lagt ham eleveret for at for at få ham til at gylpe mindre, og det hjælper lige meget. Han får NAN1...
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Babysvømning
Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.
Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...
Brystbetændelse
I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.
Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.
Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.