Brev:
Nej tak til mad med klumper
Hej Helen
Jeg har lidt spørgsmål vedr. maden til min 7 mdr. gamle datter. Hun har fra starten af været vild med grød og mos, dog er der tale om pulver-og glastypen, da jeg ikke har haft overskudet endnu til at lave det selv pga. af en temlig hård start som mor. MEN nu da hun er blevet så gammel er der jo klumper/små grøntsags-og kødstykker i maden og DET kan hun altså slet ikke spise. Dvs. hun spiser det med glæde, altså hun kan godt lide smagen, men hun vrider sig og strækker halsen og gør brækfornemmelser. Det virker altså som om det generer hendes brækcenter på en eller anden måde - en dag fik hun også et stykke galt i halsen- så det ender med hun kaster op når hun har spist det.
Så nu tør jeg ikke give hende mere af den slags - og derfor får hun så grød (f.ex. fuldkorns/havregrød) med frugt/grøntsagsmos, der er HELT uden klumper.
Hvordan skal jeg "lære" hende at spise ...
... klumpet mad eller kommer det af sig selv senere hen? Sundhedsplejersken anbefaler jo, at det skal være nu, men sker der noget ved, at hun ikke får den mad nu?
Til sidst et side-sovespørgsmål:
Vi har stadig soveproblemer herhjemme og kæmper stadig med at få hende til at sove i sengen frem for på arm - synes dog ikke at lykkes - SUK! Men spørgsmålet handler om min undren over for så lidt som hun sover - ja, altså hun har jo aldrig sovet særlig meget, men nu er der dage, hvor hun ikke sover fra kl. 8.30 om morgenen til 20.30 om aftenen, og der har vi prøvet at lægge hende ret mange gange på forskellige måder. Det underlige er, at hun ikke virker specielt træt i løbet af dagen, faktisk trives hun. Andre dage sover hun som hun plejer, max. 1 1/2 fordelt ud på hele dagen på ca. 30 min. ad gangen. Kan det lille væsen klare sig med så lidt søvn??
Glæder mig til dit svar. Godt nytår.
R
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Fødsel
En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.
Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.