Svar: Kartoffelmos - og vækning
Kære Charlotte
Der er faktisk en del børn som ikke rigtig kan kapere konsistensen af kartoffelmos og det lyder som om din datter hører til dem. Det er helt okay og jeg synes derfor du skal give hende grøntsagsmos uden kartoffel.
Du kan lave mos af blomkål, broccoli, ærter, squash, gulerod og lignende og når hun bliver 6 måneder må hun meget gerne få flere af de kraftige og mere smagfulde grøntsager, f.eks. kan rodfrugtmos være et hit. Ellers kan du her give hende: porrer, selleri, spinat, pastinak, persillerod, skorzonerødder, bønner, savojkål, grønkål, rosenkål osv. osv. Vær opmærksom på selleri, fennikel, spinat og rødbede som indeholder nitrat og derfor kun må udgøre 1/10 af portionen.
Når hun bliver 6 måneder så må hun også gerne få lidt sødmælk, hvis det indgår som en naturlig del af madlavningen og kan på den måde få mere og mere af den mad I andre spiser. Hvis I får lidt sovs og det er lavet på sødmælk, så må du således gerne give hende lidt af dette og så er det også efter 6 måneders alderen og når grøntsagsmosen ...
... fungerer, at du kan begynde at tilbyde hende lidt kogt kød og fisk i grøntsagsmosen.
I stedet for kartoffel, så kan du faktisk også bruge risgrøden som en basis, så du simpelthen kommer forskellig grøntsagsmos på som topping til en risgrød - det kan mange børn faktisk rigtig godt lide og det kan være en god måde at komme rigtig igang med grøntsagsmosen på.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til vækning, så synes jeg ikke du skal vække din datter. Carolina har altid været rigtig god til at regulere sit søvnbehov og så længe hun ikke vender op og ned på dag og nat, så synes jeg hun skal have lov til at sove som hun gør. Hvis hun er glad om aftenen, så gør det jo ikke noget at hun er lidt mere vågen der, selvom der så går lidt voksentid fra. Det ændrer sig igen i takt med at hun bliver ældre. Julen og hvis I skal noget i juledagene kan også spille ind på hendes søvnrytme. Så lige nu synes jeg du skal lade hende sove og tro på at hun har en naturlig og sund evne til at regulere det selv:o)
Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig glædelig jul:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Børneeksem
Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.
Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.