Annonce

Annonce

Svar: Bange for fremmede?


19. december 2007

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Sebastians mor

Det er helt normalt at børn i Sebastians alder kan få angst for fremmede og nogle får det faktisk i så ekstrem grad som du beskriver. Det skyldes som du selv siger, at han nu er så gammel, at han er meget mere bevidst om kendt og ukendt, om han er hjemme eller ude osv.

Det bedste I kan gøre er at sørge for at han får lov til at møde verden og gæsterne/familien i julen i det tempo som passer ham. Han skal derfor have lov til lige at indfinde sig på stedet, sidder hos mor og studere, vågne ordentligt op efter en lur osv. inden nogen begynder at snakke med ham. Og folk skal ikke bare tage ham, - hvis I oplever han er okay med det, så kan I give ham over til andre, men ellers ikke.

Det er meget vigtigt at folk respekterer at han har en personlig grænse selvom han er et lille barn. Det er naturligt for de fleste af os voksne, at der er en grænse for, hvor tæt andre mennesker kan komme på os og hvor meget de kan få lov til at røre ved os og sådan en grænse har Sebastian naturligvis også. Vi giver jo heller ikke knus og kys til gud og hver mand:o)

Med hensyn til skemad, så lyder det som om at det er en fin plan at begynde endten her i juledagene eller lige efter jul, som I nu synes det passer ind og som I har det bedst med. Det vil være udmærket at forsøge med en flaske vælling til natten, når han spiser så meget som han gør, for at se om det kan mætte ham lidt mere. I kan give ham flasken når han puttes til natten om aftenen kl 19 eller når han vågner op igen kl 22-23 - igen som I synes det passer bedst.

En plan for dagen med skemad og vælling ...


Annonce

... kunne se således ud:

Morgen 7.30-8.00: Flaske

Formiddag 9.30-10: Puttes til formiddagslur,

Frokost 12: Forsøge med lidt grød af ris, majs, hirse, evt. med lidt frugtmos, vand af kop. Efterfølges af en flaske. Hvis I synes han er for utålmodig og for sulten til at spise skemad her og har mere brug for flasken med det samme, så kan I give ham skemaden kl. 9 om formiddagen i stedet, altså inden formiddagsluren.

Puttes til middagslur ca kl. 14

Eftermiddag 16: Flaske


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Aften 17.30: Her kan I evt. forsøge med grøntsagsmos, når han bliver klar til at få skemad to gange dagligt, vand af kop. og så følge efter med en flaske (mme eller vælling), hvorefter han så puttes til natten

Sen aften 22-23: Flaske med vælling eller mme

Måske vil han kunne klare sig uden mælk i tidsrummet 24-06... I må forsøge jer lidt frem og se hvad tiden viser.

Med hensyn til motorikken, så lyder det som om at Sebastian er rigtig fint med, super at han nu har fat i sine tæer - det er ofte på den måde at han lærer at trille fra ryg til mave. I må naturligvis gerne fortsat hjælpe ham med at trille rundt og det er stadig vigtigt at han ligger så meget på gulvet og bruger sin krop så meget som muligt.

Han må dog også gerne stå op hos jer og når han ligger på ryggen på gulvet, så må han gerne trække sig op i sine hænder, hvor I holder ham i hænderne og på den måde komme op at sidde og videre op at stå. Man skal ikke pace børn, men man må gerne støtte dem i den udvikling de er igang med og det lyder således rigtig fint det I gør:o)

Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig god jul:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselshotel

Barselshoteller findes både på sygehuse og i privat regi.

Kravene til at komme på et offentligt barselsehotel er forskellige. Nogle steder barselshotellet for flergangsfødende, der har haft en ukompliceret graviditet og fødsel, andre steder er det til førstegangs forældre, der har brug for lidt ekstra tid, inden turen går hjem. På barselshotellet vil både mor og far typisk kunne være til stede hele døgnet og personalet kan tilkaldes, ved behov for hjælp.

På et...

Læs mere i Babylex

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annonce