Brev:
Hjælp - forventer jeg for meget af ham
Hej Helen
Jeg ved egentlig ikke hvor meget du kan hjælpe mig, men jeg prøver alligevel :-)
Problemet er den at jeg ligesom føler at jeg har "mistet grebet" om Benjamin, han gør efterhånden nøjagtig som det passer ham. Normalt kunne jeg taler med ham om tingene og få ham til at forstå hvad han måtte og at nej betyder nej. Nu kan jeg tale pænt, hoppe og stå på tungen ligemeget hjælper det.
Jeg ved godt at han jo er ved at udvikle sig og derfor afprøver nogle grænser, men jeg føler virkelig at det er de samme ting som vi diskuterer igen og igen.
F.eks. er morgenmaden efterhånden gået fuldstændig i kaos. Han madstrejker næsten hver morgen. Jeg har prøvet at give ham havregrød, havregryn med mælk, franskbrød, boller, havrefras, rugfras, yoghurt, ja alt hvad jeg kunne finde på som jeg mener kunne være et nogenlunde sundt morgenmåltid, men ...
... han vil intet af det. Han skal underholdes i stor stil, hvis jeg skal have noget i ham. Hvad skal man dog gøre?
Jeg er efterhånden begyndt at frygte morgensituationerne. Vi har jo kun meget lidt tid om morgenen til at nå det hele, og det ender som oftest i stress og jag og for sent på arb pga. ØV
Jeg har bare en fornemmelse inden i mig, at jeg ikke rigtig har føling med ham mere, måske er det hormonerne der kører lidt og lidt vintertræthed - det kan jeg ikke udelukke.
Jeg føler bare ikke at det hjælper at snakke med ham, han står og lytter til det jeg siger for så at vende sig om og gøre nøjagtig det samme igen. Forventer jeg for meget af ham at han skal kunne forstå?
Det kan også være at det hjælper at få skrevet det ned, og jeg måske så kan se lidt mere objektivt på det igen.
Håber du kan hitte rede i alle mine tanker.
Hilsen
Camilla
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.