Brev:
Spiseproblemer - 5 mdr.
Vores datter er nu ca. 5½ måned.
Vi havde i starten store problemer med hendes mave og afføring, som ikke fungerede. Trods det at hun i starten var brystbarn.
Hun har fået flaske fra hun var 1 mdr. og som jeg tidligere har skrevet har vi haft og har stadig kvaler med det.
Hendes protest mod flasken er dog blevet mindre men hendes indtag er absolut i underkanten. Hun drikker ca. 450-650 ml om dagen fordelt på 3-4 flasker i døgnet og ca. 20-40 ml. i forbindelse med hendes 2 måltider. 1 gang grød ca. ½-1 dl. og 1 gang mos ca. ¾ dl. 650ml er på de helt fantastiske dage og der skal jeg ”arbejde” for det, ved at skifte stilling med hende og gå rundt med hende på armen imens hun drikker.
Hun vejer 10 kg og er 70 cm lang. Hvordan hun overhovedet kan nå den størrelse med det hun indtager fatter jeg faktisk ikke. Så i bund og grund er jeg jo godt klar over at hun ikke sulter, men det piner mig at hendes forhold til det at spise er så dårligt og er bange for at det skal sætte sig
Ud over hendes stærkt begrænsede glæde ved flasken, så virker det som om at hun protesterer når hun får skemad.
Jeg kan tydelig se, at hun absolut ikke synes at grøntsagsmos er sagen og hun ustøder højelyde. Jeg laver hjemmelavet grøntsagsmos på ...
... gulerødder og broccoli og må indrømme jeg synes det smager fantastisk. Det er lige før det er sødere end den frugtmos jeg laver til hende.
Nu virker det også som om hun brokker sig ved grøden med mos og så er det jo lige før alt mad, flaske som ske, er noget hø.
Efter hun er begyndt med skemad er hendes mave igen kommet på en prøve.
Fra at fungere fint med daglig afføring på 2x2 ml. laktulose og NAN HA, så er vi oppe på ca. 8-9 ml. laktulose og afføring hver 2. måske 3. dag nu hvor hun også får skemad.
Derfor er jeg ret obs på at hun ikke får for meget grød, men lægger vægt på at hun også får noget grøntsagsmos/frugtmos til maven.
Hendes begrænsede væskeindtag gør jo heller ikke hendes mave bedre, men vi forsøger at hælde væske i hende ved hver lejlighed vi har. Hun bliver også budt vand i tudkop og drikker også af den, men begrænset.
Der virker også som om, at hun endnu ikke helt har fattet det der med at bringe maden tilbage i munden. Grød og mos ryger oftest ud igen hvor jeg så må skrabe det op og give hende det igen. Jeg har forsøgt at give hende meget små kogte pære stykker og men de ryger også ud igen.
Slutteligt skal det siges, at hun netop i dag har fået 2 tænder i undermunden, eller vi har i hver fald lige opdaget dem.
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.