Svar: Søvn om dagen igen igen
Hej med dig
Jeg synes det lyder rigtig hårdt, men naturligvis også nærværende at du sidder, så meget med din dreng, for at få ham til at sove. Og jeg kan godt forstå du at du gerne vil ændre denne vane.
Jeg ved at du tidligere har suppleret din amning med modermælkserstatning og jeg er ikke helt klar over om du er overgået til fuld mme eller om du stadig ammer? Derudover tænker jeg at det vil være meget relevant at du begynder at give din dreng lidt skemad og at du i forbindelse med dette forsøger med en mere fast plan for dagen.
Det er uholdbart for jer alle, at du sidder bænket hos ham i timer, for at få ham til at sove, det er prisværdigt men simpelthen så hårdt og nu har du gjort det i 4 uger, uden at det har flyttet noget umiddelbart... det lyder i hvert fald som om at han ikke har ændret søvnvaner af den grund. Derfor tænker jeg at det måske er tiden at du forsøger at ændre lidt taktik..
Jeg synes derfor at en plan med lidt mere faste tider for mad og søvn må kunne hjælper dig og så må du tage ham op, når han vågner og så atter forsøge at putte ham, når det passer ind i planen. Prøv om det at kigge lidt mere på klokken og om det at skabe lidt fast struktur for mad og søvn, vil hjælpe jer lidt videre.
Mit forslag til en dagsplan ser således ud:
Tidlig morgen 06: Amning/flaske
Formiddag 9-10: Amning/flaske og puttes til formiddagslur
Frokost 12: Grød af ris, majs, hirse, evt. med lidt frugtmos på, vand ...
... af kop
Amning/flaske og puttes igen ca kl. 13
Eftermiddag 16: Amning/flaske
Sen eftermiddag, sover en powernap
Aften 18: Grød af ris, majs, hirse - evt. med frugtmos, eller begynde med grøntsagsmos af kartoffel, gulerod, blomkål, broccoli og squash. Vand af kop
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Puttes til natten mellem 19-20 med amning/flaske
Sen aften 23-24: Amning/flaske
Nat 24-06: Begynder måske at kunne undvære mælk om natten, de fleste børn er dog 6 måneder inden de ernæringsmæssigt kan undvære mælk midt nat.
Jeg tror du har ret i at du et eller andet sted må acceptere at du har en dreng, som ikke sover særlig meget. Det er alt for frustrerende for dig at gå rund og forvente og kæmpe for en søvn, som han måske ikke tager. Jeg tænker dog også at tiden arbejde for jer. I takt med at han bliver større, begynder at spise mere mættende mad, begynder at bruge sig selv mere fysisk og således også opnår mere fysisk træthed, samtidig med han også får flere og flere stimuli- så vil du opleve en ændring.
Jeg håber at min plan for dagen hjælper dig til at se, hvordan en plan for dagen kan se ud og at I kommer videre med maden, som jeg tror er et skridt på vejen:o) Det giver naturligvis stadig mening at forsøge at skabe gode sovevaner, men det er hårdt dag efter dag at sidde og svøbe, vugge osv. hvis det intet flytter... Så jeg håber at ovenstående plan giver dig lidt overblik og hjælper dig videre:o)
Rigtig meget held og lykke og rigtig god jul:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Fødder
På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.
Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...
Allergidisponerede børn
Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.
Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).
Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.