Annonce

Annonce

Svar: Kan det passe


11. december 2007

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Michelle

Tillykke med den lille pige - sikke en julegave at få :o)

Når man ammer med brik, så kræver det ekstra meget arbejde af din datter at få mælken ud af brystet. Nogle børn klarer det helt uden problemer, men andre børn har svært ved netop at få den lidt tykkere og mere mættende mælk ud, som ligger sidst i brystet. Det vil derfor være rigtig godt, hvis du kunne få din datter til at spise hos dig uden brik...

Det er ikke noget du skal gøre til en kamp eller til et problem, men bare forsøge og så se hvordan det går. Start med at lægge hende til med brikken på og når hun så har spist hos dig, mælken er begyndt at løbe og brystvorten er kommet længere frem og lettere at få fat i, så fjerner du brikken, tørrer evt. brystet let med en stofble, så hun har lettere ved at få fat og lægger hende så direkte til. Forsøg evt. at lægge hende til i tvillingestilling, hvor hun vender bagud, det kan være lettere for hende på denne måde.

Derudover tænker jeg at du lige skal tjekke om hendes tungebånd er for kort. Et kort tungebånd ser du ved at hendes tungespids bliver tvedelt (lidt ligesom en slanges tunge uden sammenligning i øvrigt), altså at tunge spidsen ser hjerteformet ud, når hun stikker tungen ud af munden. I gamle dage klippede man automatisk tungebånd på alle børn med stramt tungebånd, men det gør man ikke mere. Det er dog vigtigt at få det gjort, hvis der er ammeproblemer.

Du kan få en akut tid hos en øre-næse-halslæge, som kan ...


Annonce

... gøre dette lille indgreb, hvis det viser sig nødvendigt. Jo hurtigere det gøres jo større effekt - jo længere tid der går, jo større risiko for at amningen går i vasken...:o(

Jeg synes det vil være synd, hvis du stopper med at amme og vælger at gå over til flaske. Du har jo mælk til din datter og det lyder umiddelbart som om at I begge egentlig er glade for amningen. Derfor synes jeg også du skal give den en chance. Det betyder ikke at du ikke kan supplere med en flaske en gang imellem, hvis det viser sig nødvendigt, man kan godt i en periode gøre begge dele. Men det er klart at jo mere flaske man giver, jo mindre mælk vil du også producere og stille og roligt vil din datter så automatisk overgå mere og mere til flaske.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jo mere du ammer, jo hyppigere du lægger til, jo mere mælk danner du. Et alternativ kunne derfor være at du begyndte at malke ud. Det ville både stimulere dine bryster til at producere mere mælk, det vil også være muligt for dig at give din datter den udmalkede mælk på flaske og samtidig så ville der blive arbejdet lidt mere med dine brystvorter, de ville blive formet mere, lettere komme frem osv. så hun bedre kan få fat. Alternativet til brikken kan derfor også være at du starter med at malke lidt ud, får mælken til at løbe og brystvorten trukket frem og så lægger hende til - af med malkemaskinen og på med prinsessen:o)

Jeg håber ovenstående hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke og rigtig god jul til jer alle 3:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.

De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....

Læs mere i Babylex

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce