Annonce

Annonce

Brev:

Min datter er småt spisende


11. december 2007

Alder:
7 mdr.

Min datter er småt spisende

Hej

Jeg har læst mange af dine svar i brevkassen og har derfor besluttet mig for at skrive til dig.

Mit spørgsmål går på at jeg har en lille pige på 7 måneder. Jeg startede med at give hende skemad ved 5,5 måneder kombineret med amning. Hun har aldrig spist store portioner, hverken ved amning eller skemaden. Hun har inden for de sidste 2 måneder haft mellemørebetændelse 2 gange, desuden har hun hostet rigtig meget og fået maske mod astmatisk bronkitis.

Hun spiser meget lidt igennem dagen. Faktisk når jeg tilbyder hende skemad, vender hun hoved væk og lukker munden sammen. Hvis hun får lidt er det med en mund som ikke bliver lukket særlig meget op. Hun bliver tilbudt grød morgen middag og om aften får hun mos af kartofler brokoli og gulerødder. Der i mellem ammer jeg hende (til stor tilfredshed for hende) Til nat (kl. 20) får en flaske med 200ml vælling. Omkring kl. 02.00 vågner hun og der får hun enten bryst eller en flaske. Hun virker ...


Annonce

... ikke sulten når vi står op kl. ca 6.30 og spiser heller ikke noget særlig, med mindre hun får bryst.

Hun vejer pt. 6.9kg og 69cm lang. Hendes kurve er lige knækket 2 trin ned. Jeg er meget bekrymret. Det er mit trejde barn, de andre har der aldrig været noget med omkring kosten.

Hun er igennem dagen en rigtig glad pige, smilende og pludre meget. Hun triller rundt, sidder ikke helt selv. Hun er nem, undtagen når hun skal spise. Jeg tænker lidt på at det er blevet for stort et problem for mig og at jeg måske er for forkuseret på det. Vil det være en ide at holde en pause med skemaden i 3 dage og så starte på en frisk? Skal jeg amme hende efter et skemåltid? Eller skal jeg trappe ned med amningen, så hun kun får grøden/grøntsagsmosen og mælk i en kop til måltidet? Måltidet om natten vil det være nu at jeg skal vende hende fra det (så er hun måske mere sulten når hn vågner om morgenen?

Håber på snarlig svar da det bekrymre mig rigtig meget.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex

Vegetar og veganer

Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.

Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce