Annonce

Annonce

Brev:

Afviser alt mad - 8 mdr.


9. december 2007

Alder:
8 mdr.

Afviser alt mad - 8 mdr.

Hej Helen,

Vores datter er nu blevet 8 måneder og vejer 8 kg, så det er vi tilfredse med.

Hendes madindtag har løbende været oppe og nede, men vi har kunne regulere det med afføringsmiddlet movikol, som hurtigt gav resultater, som satte hendes forbrug op. Som regel har hun drukket gennemsnitlig 500 ml om dagen og spist grød 2 gange om dagen (ca. 1-1½ dl) og grøntsagsmos (½-½ dl). Hun har altid sovet fint og vågner kun enkelte for at få sutten. Hun får lidt mælk i flaske kl. 20 (omkring 40 ml) og vil intet have før kl. 7. Der tilbydes hun en flaske hvoraf hun drikker 30 ml (ja -nærmest ingenting efter en hel nat). I denne flaske er der movikol, så resten af flasken (ialt 120 ml i flasken) gives med en sprøjte, som hun efterhånden tager helt fint næsten med et smil.

Efter hun er blevet 8 måneder har hun forandret sig fuldstændigt - fra søndag aften til mandag morgen skete forandringen. Hun vågner nu omkring 7-8 gange om natten pga sutten. Vil forsat ikke drikke sin flaske om morgenen, så den får hun med sprøjte, men det værste er mosen og grøden. Hun afviser skemad totalt. Jeg er nærmest i chok over det. Det er umuligt at få hende til at acceptere skeen.

Enkelte gange kan jeg distrarere hende, så hun åbner munden pga noget legetøj også kan jeg få en ske ind og hun spiser maden uden problemet. Dette betyder dog at jeg max får 2-3 skefulde i hende på et måltid. Jeg har også givet rugbrødsmadder, men får dog max. 5-6 bitte små stykker i munden på hende og det er måske over 1 time, da hun skal have lange pauser imellem. Hun får slet ikke flaske mere (bortset fra den om morgenen) og nægter at tage den nu, men har drukket al mælk af en kop. Dette kunne dog kun lade sig gøre, fordi hun spiste ...


Annonce

... noget mos/grød og blev tørstig og da hun ikke gør dette nu er mælkeindtaget væsentlig sunket.

Jeg aner ikke mine levendes råd. Jeg er godt træt af at høre omkring spiseforstyrrelser og børnepsykiatriske afdelinger, da jeg har prøvet dette og det var absolut ingen succes. Desuden har Laura spist fint og taget ok på de sidste 4 måneder, så det giver ingen mening at hun lige pludselig ikke vil spise.

Jeg læser om andre, som har dette problem i 9-12 måneders alderen, at barnet vil vise selvstændighed, men Laura kan tilsyneladende undertrykke sin sult, fordi hun kompenserer ikke for det manglende indtag. Jeg er selvfølgelig bange for, hvornår hun begynder at tabe sig.

Er der noget absolut minimum børn skal spise for at kunne holde vægten?

Hvor lang tid varer sådan en "selvstændigheds-fase"? Jeg mener, begynder de at acceptere skeen igen?

Jeg er selv tilhænger af, at det må være en fase, da det skete fra den ene dag til anden - hun vågnede hele natten og spiste næsten ingenting dagen efter og indtaget blev mindre dag for dag (opvågningerne fortsatte) og nu er det intet.

Udover maden er hun nogenlunde sig selv. Hun elsker at pludre og sidde på sofaen ved siden af os og lege med sit legetøj. Hun er på ingen måde mobil - hader at ligge på maven og viser ingen tegn på at kravle. Isteder græder hun indtil vi løfter hende op igen. Hun prøver lidt men opgiver efter få min. Men generelt er hun tilpas - griner når vi leger med hende, men hun er også temperementsfuld og bliver hurtigt sur, når tingene ikke passer hende. Hun propper ivrigt alting i munden, dog ikke mad. Hun har ikke fået nogle tænder endnu.

Jeg håber at du kan svare på mine 3 spørgsmål hurtigt, da jeg er meget bekymret for hende.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar, som kom langt hurtigere end forventet :)

Dejligt, tak
Christina


Annonce