Brev:
Sovevaner og vuggedød
Kære Helen.
Jeg har et par spørgsmål jeg håber du kan hjælpe med. De drejer sig om vores dejlige datter Isolde Marie som er 10 uger gammel. Hun har de sidste par uger været meget urolig og ked af det, især om aftenen, og er sjældent faldet til ro før kl. 22-23.
Den sidste uge har vi forsøgt at afhjælpe problemet med at indføre et ”aftenritual”: Mad omkring kl. 19, dejlig varmt bad, babymassage, skiftetur med ren ble og natdragt, og så over i sin egen seng. Der har en af os så siddet indtil 22-23 hvor hun endelig falder til ro. Normalt sover hun fra 22-07 og i løbet af dagen får hun et par små-lure af max 30 min.
Derudover får hun midt på dagen cirka 4 timer i sin barnevogn som hun elsker at sove i.
Ellers er hun en glad pige som virker tilpas, og vokser og spiser som hun skal.
Her er spørgsmålene:
1. Vi er begge rygere, men ryger aldrig indenfor. Må hun ligge i vores seng og sove om natten, eller er det vigtigt at hun sover for sig selv? Hun har sovet mellem os mange nætter, mest fordi hun har haft så svært ved at falde til ro og virker ked af det.
2. Er der noget vi kan gøre i løbet ...
... af dagen for at give hende ro på om aftenen? Vi forsøger at aktivere hende og lege/snakke med hende når hun er vågen, men når det bliver aften er hun som sagt meget urolig, især hvis hun bliver lagt på ryggen i sin egen seng.
3. Er det for tidligt at indfører et aftenritual? Eller skal vi bare give det tid, og blive ved med at sidde ved hende, når hun skal sove i sin egen seng? Også selvom det ofte er til kl. 22-23?
4. Må hun sove på maven eller siden? Hun kan tit falde til ro inde på sit legetæppe, hvis hun bliver lagt på maven. Hun kan ikke kravle eller rulle rundt endnu, men hun kan løfte hovedet fra side til side, og ligge med sutten og falde i søvn der. Er det i orden, eller skal hun altid helst sove på ryggen? Og hvad med om natten?
Hun har været lidt forkølet og har lydt meget snottet, vi har givet hende saltvand og ’suget’ hende i næsen for at komme af med det, men hun snøfter og hoster tit når hun kommer om på ryggen. Omvendt, hvis hun ligger på maven eller siden, hjælper det hende ofte til at komme af med det, det løber næsten ud af næsen på hende nogle gange.
Med venlig hilsen
Sinne
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
4. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Dagsrytme for baby på tre måneder
Kære Helen. Først og fremmest mange tak for din gode postkasse. Det er...
1. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Hej. Jeg har en datter på 3 måneder. Jeg kan simpelthen kun få hende til at...
Viden om børn:
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.