Annonce

Annonce

Svar: Skrigeture om aftenen


5. december 2007

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Viggas mor

Der er jo ingen tvivl om at Vigga reagerer på alle de nye oplevelser og stimuli hun får og derfor let bliver overtræt og har svært ved at finde roen. Hun har en alder nu, hvor hun rigtig gerne følger med og helst ikke vil gå glip af noget, samtidig med at hun skelner mere og mere mellem kendt og ukendt og derfor reagerer hun med gråd om aftenen.

Det er derfor også naturligt at hun ikke sover så meget om dagen, men heldigvis lyder det som om at hun indhenter det om natten og sover godt der og det er rigtig godt:o)

Netop fordi I er ude og hun er mere urolig, så synes jeg ikke I skal begynde at lave et stort nummer ud af, at hun skal lære at spise og falde i søvn i sin seng. I må gerne sidde med hende i armene. Det er langt at foretrække at gøre det, som virker, fremfor at forsøge med rutiner, der kun fremkalder mere og mere gråd - det har ingen af jer behov for. Hvis hun således er langt mere rolig og sover bedre, ved at få en flaske liggende i jeres arme, så gør det. Det lyder jo umiddelbart som om at det mest er om aftenen, at det er nødvendigt og det synes jeg er helt okay. Netop det at ligge i favn, hjælper hende jo til at skærme sig og bedre finde roen.

Alternativet kan være at I lægger hende ved siden af jer på sengen og giver hende flasken der. Eller at du ammer hende liggende også i soveværelset. Det at gå ind i et tilstødende lokale, nedrullede gardiner, væk fra lys, stemmer osv. hjælper hende til mere ro og samtidig vil hun, hvis hun ligger ved ...


Annonce

... siden af jer, jo få nærheden, vil kunne blive kærtegnet, holdt i hånden osv. uden at være i favn. Det vil således være et stykke på vejen, inden I kommer hjem.

Prøv også i løbet af dagen om I kan få hende til at sove i barnevogn ved at køre en tur osv. Det er lettere at lære hende det at sove for sig selv om dagen og når det så fungerer, så kan man forsøge om aftenen. Jeg forstår godt, hvis det er vigtigt for jer at kunne være sammen med familien om aftenen og ikke behøve gå afsides, men lige nu er det vigtigste altså at lære lille Vigga at hun roligt kan lægge sig til at sove. Hun har behov for at mærke jeres nærvær og hun har behov for at I hjælper hende med at overgive sig.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til skemad, så tænker jeg at hun måske har svært ved at koncentrere sig helt om at spise i løbet af dagen, fordi der sker så meget. Derfor kan det nogle gange være udmærket at tilbyde lidt skemad. Jeg troede faktisk at I var begyndt? Beklager at jeg har misforstået, jeg troede Vigga var blevet 4 måneder sidst du skrev...

Men hvis I endnu ikke er begyndt, så afhænger start tidspunktet jo lidt af, hvordan hun virker. Hun lyder jo ikke til at vågne om natten og kræve mad og hvis hun ikke virker mere sulten og til at have behov for noget ekstra, så kan I sagtens vente til I er hjemme igen i vante omgivelser. Hun er jo stadig ikke så gammel, så det lyder helt relevant, hvis I først begynder med lidt skemad i 5 måneders alderen...

Håber mine tanker hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke:O)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navn - navngivning

Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.

Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.

Læs mere i Babylex

Vestibulærsans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce