Svar: Puttemetode - 9 mdr.
Kære Jane og Nils
Det vil være rigtig godt, hvis I kan få jeres dreng beroliget inden han bliver så ulykkelig, at han næsten ikke kan få vejret. Kommer han først derud, så er det rigtig svært at få ham rolig igen og så er det at I bliver nødt til at tage ham ind til jer.
Se-til-metoden dur altså ikke her. I kan forsøge at bruge den det første stykke tid, men hvis I så kan fornemme at nu begynder han ikke at synes om det, så skal I ikke blive med med at praktisere det, men netop sidde hos ham, være der for ham, kærtegne ham, holde ham i hånden osv. så han oplever at I ikke går fra ham, at han ikke er forladt.
Nogle gange bliver man nødt til at sidde hos ham længe de første aftener, netop fordi han har den alder han har, hvor han har behov for at se jer, for at forstå at I stadig er der. Ved at sidde der (I kan sidde og læse en bog eller andet), så har I mulighed for at reagere med det samme I fornemmer at han er ved at vågne lidt op og igang med at skifte søvnfase. I kan så hurtigt hjælpe ham ...
... videre i søvnen med jeres stemme "syyy, mor er lige her, nat nat, syyy" og på den måde få ham til at sove videre. Stille og roligt vil I så kunne gå ud af værelset, når han har lært sig at komme videre i søvnfasen selv eller det vil fint kunne lade sig gøre at få ham videre i søvnen, når I vender tilbage igen, fordi han føler sig mere og mere tryg ved det.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Nogle gange må man, når det ender i total ulykke starte forfra. Man er ligesom nødt til at bryde den situation man er havnet i - og her er man nogle gange nødt til at tage barnet ind i stuen, sidde lidt på skødet, lade ham kravle lidt rundt osv og så må man forsøge igen ½ time senere, når man fornemmer at han atter virker putteklar. Hvis I således når dertil, hvor I må tage ham op, trøste ham osv. for at få ham rolig, så vil det ofte være nødvendigt at gå væk med ham, få ham helt ud af situationen, som sagt ind i stuen, give ham et glas mælk, en banan eller lignende og så atter forsøge igen senere.
Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig god jul:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Brystspænding
Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.
Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.
Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.