Svar: Ondt i skeden efter samleje
Kære Henrik
Nogle kvinder oplever smerter i forbindelse med samleje. For at kunne finde ud af, hvad det skyldes er det vigtigt at lokalisere smerterne. Du må derfor tale med din kæreste om, hvor det er præcist at hun har ondt. Altså om hun har ydre smerter, dvs. ved skamlæberne og skedeindgangen eller om hun har indre smerter, dvs. i selve skeden, i livmoderen, ved æggestokkene.
Nogle kvinder har det der hedder en bagudbøjet livmoder. Det kan medføre smerter under selve samlejet, fordi penis støder mod livmoderen ved bestemte samlejstillinger.
Andre kvinder får smerter i forbindelse med at de får orgasme, simpelthen fordi de aktiverer nogle muskler i underlivet, som de ellers ikke bruger.
Men de smerter som kommer efter samleje, dvs. også dagen efter, og som er lokaliseret omkring skeden som sviende og skærende ...
... smerter, skyldes ofte at der er tale om en infektion. Det kan både være en underlivsbetændelse, eller skyldes skedekatar eller svamp.
Det vil være mest hensigtsmæssigt at I begge får en tid hos lægen for at få afklaret hvad det drejer sig om, samt hvilken behandling der skal til.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
For hverken kvinder eller mænd er det særlig rart at skulle til lægen og have undersøgt sit underliv, men nogle gange er det altså nødvendigt og det vil være godt hvis I begge bliver undersøgt, simpelthen fordi det jo er når I to er sammen, at der er problemer. Derudover kan det også være at I begge skal behandles.
Så selv om det ikke er særlig rart, så er der ikke andet for end at tage hinanden i hånden og komme til lægen. I kan også konsultere en gynækolog, hvis I har det bedre med dette. Det er trods alt vigtigt at have det godt sammen også seksuelt:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Amning og medicin
Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.
Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.