Svar: Hjælp! Tips og tricks til flasken
Kære Marc's mor
Jeg kan godt forstå at desperationen er ved at indfinde sig hos både mor og far, når Marc ikke vil tage flaske og du skal begynde arbejde. Og I skal naturligvis blive ved med at prøve.
I må forsøge med udmalket modermælk, men forsøg også med modermælkserstatning og køb forskellige slags (køb på brik) så I finder ud af om der er noget han bedre kan lide end andet.
Det kan være en god idé at forsøge, hvor I sidder med ham foran jer. F.eks. siddende i sofaen med benene bukket og fødderne på sofabordet og så sætte ham med ryggen mod dine/fars lår eller holde ham på samme måde, med benene ind mod jeres mave og så den ene hånd under hans hoved/nakke. I skal have øjenkontakt med ham og forsøge hvor han er ude af favn, evt. også lægge ham på en dyne ved siden af jer, eller forsøge imens han sidder i skråstol, hvis I har en sådan. Altså forsøge hvor han ikke ligger i ammestilling.
Derudover så er det en rigtig god idé at forsøge at holde flasken sådan at den peger op mod ganen, hvor sutterefleksen sidder og hvis I så samtidig kan holde om flasken så langt nede, at I kan komme til at berøre ...
... hans kinder med fingrene på hver siden af flasken for at stimulere ham til at sutte, så vil det være rigtig godt.
Forsøg også med forskellige flaskesutter, forskellige former, i silikone og i naturgummi, små og store, forskellige størrelse huller osv. for at se om noget er bedre end andet.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Ellers tænker jeg at far må give ham mad på en lille kop og på den måde få lidt mælk i drengen, når du ikke er hjemme. I kan også købe nogle 10ml sprøjter, hvor I luner mælken og trækker op i sprøjten, holder den ved munden og drypper mælken ind. Nogle gange kan børnene ret hurtigt lære at sutte stemplet i bund og så får de 10ml på meget kort tid og gør I det så 5 gange, så er de første 50ml jo indenbords og drengen dør ikke af sult:o) Men på sigt er det naturligvis en god idé, så atter at forsøge med flasken og få ham til at spise af den.
Jeg nævner naturligvis koppen og sprøjten, fordi jeg tænker at du jo er nødt til at gå på arbejde med vished om at din dreng kan få noget at spise og det kan han altså godt på den ene eller den anden måde:o)
Jeg håber at det snart lykkes for jer, rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Bæresele
En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.
I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.
Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.