Svar: Amning contra flaske
Kære Bonnie
Det lyder umiddelbart som om at din lille dreng er rigtig glad for brystet og at du også har fint med mælk til ham. Han har bare en alder nu, hvor han begynder at være så meget mere interesseret i verden, at han ikke får koncentreret sig nok om amningen om dagen og for at indhente det forsømte, melder han sig så hyppigere i løbet af natten.. Det er jo en meget god evne at have, men naturligvis lidt for hårdt for dig:o)
Derfor ville det være rigtig godt, hvis du kunne få ham til at spise lidt mere hos dig i løbet af dagen. Du kan evt. lægge dig ind i sengen med ham, amme ham der ligesom du gør om natten, for nedrullede gardiner og på den måde få ham til at tage mere fra. Forsøg også at gå lidt tilbage til den metode du brugte i begyndelsen, hvor han først spiste fra den ene side, blive skiftet og så tilbudt modsatte side, så du på den måde er sikker på at han bliver fyldt godt op.
Jeg synes det er synd, hvis du begynder at planlægge flaske om dagen og amning om natten, hvis det kan lade sig gøre at tanke ham godt op med mælk hos dig. Og det lyder jo netop ikke som om du mangler mælk og så er amningen da at foretrække. ...
... Hvis du ønsker at supplere med en flaske, så tænker jeg at du i givet fald kan gøre det om aftenen, så I måske derefter begge kan få lidt flere sammenhængende timer.
Med hensyn til hans vægt, så kan det godt være at han ville tage mere på hvis han fik en flaske, men det er der bestemt ikke nogen garanti for og da han nu får grød, så får han jo lidt ekstra proteiner den vej og bliver således suppleret fint ved siden af modermælken. Jeg tænker derfor at det lige handler om at han skal til at optage skemaden lidt mere og tarmsystemet modnes og så begynder han at tage på igen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal tænke på at han også er begyndt at blive mere aktiv, bruger sig selv mere fysisk, bruger sandsynligvis både sine armen og sine ben, ligger måske aldrig ret stille? Og det betyder jo også at han forbrænder mere...
Så prøv lige at tælle til ti og se om ikke du ved at hjælpe ham til større fokus på brystet i dagtimerne, kan få ham fyldt lidt bedre op og vil du supplere med en flaske, så prøv at gøre det om aftenen så I begge får sovet lidt. Din sundhedsplejerske siger jo at han er fin og dejlig og det lyder også sådan:o)
Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Hormonbehandling
Hormonbehandling bliver brugt som fertilitetsbehandling, ofte i forbindelse med insemination.
Man giver kvinden hormontabletter som stimulerer kvindens ægløsning, så der modnes flere æg end normalt.
Derudover kontrollerer man kvindens ægløsningstidspunkt, ved hjælp af hormon-indsprøjtning, så man kan afpasse tidspunktet fuldstændig med samleje eller insemination.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.