Annonce

Annonce

Brev:

Søvnløse nætter - 19 mdr.


16. november 2007

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Søvnløse nætter - 19 mdr.

Kære Helen

Selvom jeg godt ved, at de små problemer man har med sit barn, ofte kun står på i forholdsvise korte perioder, er de bare så hårde nødder at knække idet de står på....måske mest fordi man ikke aner hvor længe de vil vare?

Her er sidste nye problem; For 10 dage siden blev vi indlagt på hospitalet med vores søn pga. af meget høj feber, gentagne feberkramper og nogle små knopper som lægerne lige ville være sikre på ikke være tegn på meningitis. (oveni var der også 3 tænder på vej)

Natten på sygehuset var meget lang, min søn var i en mærkelig sove/vågen-tilstand og råbte hele tiden på mig....lidt febervildelses-agtigt. Jeg holdt ham i hånden en stor del af natten.

Nu 10 dage efter, kan vi simpelthen ikke få nætterne til at blive normale, trods det, at han er frisk igen. Han sover fint indtil midnat og vågner så og skriger meget aggressivt MOARR....igen og igen. Min mand og jeg går skiftevis ned og giver ham sutten, aer ham lidt på hovedet og får ham til at falde til ro.

5 min. efter kalder han igen på os! At tilbyde ham vand eller mælk ...


Annonce

... giver heller intet resultat.

Vi har aldrig brugt at tage ham med op i vores seng, men efter at have vandret i fast rutefart ml. hans værelse og vores soveværelse i flere timer, gav vi op, tog ham med op i vores seng og han faldt i søvn. Dette endte det med vi gjorde tre nætter i træk, fordi hver nat var ens mht. til at han hele tiden vågnede og kaldte moarr (vi bliver begge kaldt for moarr...han kan ikke sige far;-)

De sidste to nætter virker vores nye metode pludselig ikke mere. Han kommer i legehumør, så snart han kommer op i vores seng, hvilket selvfølgelig ikke duer kl. 03 om natten.

Om dagen sover han rigtig godt. Fra kl. ca. 12 - 14.30 hvor vi (eller dagplejeren) simpelthen har måttet vække ham, for at han ikke skulle sove hele eftermiddagen.

Hvad stiller vi op, ved at løsningen ikke er, at han skal sove i vores seng (personligt får jeg ikke lukket et øje, selvom han sover - han sover nemlig ikke lydløst). Det er enormt hårdt at have et fuldtidsarbejde, når man kun får få timers søvn hver nat....

Har du et godt råd?

Mange hilsner

Anne

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fontanellen

Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.

Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annonce