Annonce

Annonce

Svar: Leg i vuggestuen


15. november 2007

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Frejas mor

Det må være lige oppe over med lillebror? Det bliver dejligt for jer:o)

Mon ikke Freja oplever den ændring det har været, at du nu har stor mave, der er ikke så god plads på skødet, du har ikke båret helt så meget rundt på hende som tidligere, måske har I arbejdet på at sætte børneværelset i stand, finde tøj frem osv. og Freja har på den måde helt klart fornemmet at tingene hjemme ændrer sig.

Derfor søger hun måske den anden pige, fordi det er let og rart. Hjemme skal hun bruge en masse ressourcer på at indstille sig på den nye situation, men i vuggestuen er det lettere at glide ind i mængden og bare lade den anden pige bestemme. Det er vel sådan set forståeligt nok og det er der jo ikke noget galt i, det bliver sandsynligvis mere udtalt når nu lillebror kommer - og jeg synes faktisk ikke at man skal problematisere det.

Jeg tror umiddelbart at Freja har behov for det frirum det er at lade sig følge af den anden pige og jeg synes ikke I skal gøre et stort nummer ud af det. Det er rigtig fint, at I er opmærksomme på, hvordan I kan styrke hendes selvværd, rose hendes person og støtte hende bedst muligt. Og jeg ved fra dine tidligere breve at I gør jer rigtig mange gode tanker omkring jeres datter og vil hende det bedste.

At vuggestuen i øjeblikket forsøger at skille de to piger lidt ad og forsøger at hjælpe dem med at få nye kontakter er også okay. I skal se det som noget positivt. Det er godt at institutionen gør det og interesserer sig for børnene og så ...


Annonce

... må I se hvordan hun reagerer. Hvis hun bliver yderligere ked af ikke længere at kunne lege så meget med den anden pige, så må I drøfte med institutionen om ikke de skal have lov til at være mere sammen igen, men hvis hun får flere nye venner, trives med at få kontakt med andre, så er det jo godt. Man må altid forsøge sig lidt frem og tilbage med børn og fleksibilitet skal der være.

Jeg ser intet unormalt i at jeres datter søger de andre børn accept. Børn giver hinanden noget andet end vi voksne kan give dem og hun har naturligvis behov for at få deres accept. Det er vigtigt for børn at vide at andre børn kan lide dem, ligeså vel som det er vigtigt for børn at vide at de er elsket af deres forældre. Børn har behov for at indgå relationer med andre børn og skal lære af andre børn - lære hvordan man er en god ven, hvordan man skal gøre, hvis man gør andre kede af det, lære hvordan man spørger om man må være med i en leg osv. Det er en øvelse som jeres datter netop er begyndt på og hun lyder jo umiddelbart som om hun er god til og glad for at lege.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er helt naturligt at hun kan blive ked af det, hvis nogen tager legetøj fra hende, men det er også helt naturligt at blive ked af, hvis andre leger med noget, som hun har leget med tidligere. Hun er jo igang med at finde ud af "dit og mit" og netop ved at lære, hvordan man kan deles om tingene og lege sammen.

Jeg håber at mine tanker hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke - også med den nærtstående fødsel af lillebror:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nysgerrighed børn

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...

Læs mere i Babylex

Sidde

De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.

7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.

8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.

Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce