Annonce

Annonce

Svar: Influenza


9. november 2007

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære forældre

Jeg kan godt høre at jeres dreng har det rigtig skidt og det er godt at I har fået lægen og også vagtlægen til at se på ham, så I er sikre på at der gøres, hvad gøres kan.

Det man er urolig for og som jeg kan fornemme at I også tænker på, er naturligvis om jeres dreng bliver dehydreret. Med den høje temperatur og det sparsomme indtag af væske samt opkastning, så er der jo en stor risiko for det. Til børn med diaré og/eller opkastning vil det være en god idé at give ekstra væske og ekstra salt, netop for at forebygge dehydrering. På apoteket kan du købe Revolyt, som både indeholder væske og de nødvendige salte. Du kan også selv lave en opløsning af 1 liter kogt vand, 8 teskefulde sukker og 1 teskefuld groft salt.

Det er vigtigere at I fokuserer på at give jeres dreng væske, hvad han indtager af mad betyder ikke så meget, her må I give ham lidt af det, I ved han godt kan lide. Det kan være lidt frisk frugt at sidde med, det kan være lidt agurkestykker, det kan være lidt risgrød, frugtmos af f.eks. pære eller æble osv. Bare han får lidt og holder det I sig, så er det fint og I skal som sagt give ham det han viser lyst og interesse for.

Ud over brystmælk (det er rigtig godt at du ammer) så er det fint med lidt te og du kan også forsøge med en lille smule æblejuice, evt. fortyndet med lidt kogt vand. Dette kun fordi der er tale om en syg dreng og det er vigtigt at han får lidt indenbords.

Det er bedre at han drikker lidt og tit end store portioner. Det er lettere for ham at holde det i sig, hvis han ikke får for meget af gangen. Hvis han bliver ved med at kaste op og stadig intet kan holde i sig, så skal du ...


Annonce

... ringe til lægen igen. Det samme gælder hvis du oplever at han virker til at have meget ondt, hvis han virker meget sløv. Han er naturligvis præget af sin høje feber osv. men han må ikke være apatisk og så sløv at han virker ukontaktbar, hvis han begynder at 'fange fluer i luften, som om han ser syner så skal du også reagere. Hvis han slet ikke vil drikke og han ikke tisser, så skal du også ringe til lægen igen.

Du fortæller at han har haft afføring og har tisset okay, og det er godt. Du fortæller også at han nu er begyndt at sidde lidt op og gerne vil lege lidt og det er også et rigtig godt tegn. så jeg håber at han allerede nu hvor jeg svarer dig her, har fået det bedre.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


med hensyn til en næsesuger, så er nogle familier rigtig glade for dette og synes det fungerer godt, hvor andre synes det er noget skrammel... der findes lidt forskellige modeller. En næsesuger fungerer ved at man drypper barnets næse med saltvand, så snotten løsnes og herefter tager man næsesugeren, klemmer den sammen og sætter den op til næsebordet, slipper og så suger den snotten ud. Det er smart til børn som ikke selv kan pudse næse. Hvis du kan finde en eller anden måde at få din dreng til at nyse på, så hjælper det også ofte til at få snotten ud af næsen og få skabt lidt passage:o) Men det er jo lidt svært.

Sørg for at elevere hovedenden på hans seng, læg en pude, et lille tæppe eller lignende ind under hovedenden af madrassen, så han ligger højere med hovedet. Det hjælper på vejrtrækningen og gør at han ikke så hurtigt klotter sammen i næsen.

Håber at I hermed er hjulpet lidt videre på vej, rigtig god bedring med ham, håber at han snart bliver rask igen:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.

Tredagesfeber

Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...

Læs hele brevet og Helens svar


24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.

Vil kun sove lur i vikle

Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.

Psykisk reaktion på vaccine?

Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.

I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.

Før dåben skal I vælge mindst 2 og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annonce