Brev:
Pludselig mere pylret og ked af det
Kære Helen!
William er 15 måneder og er en super sund udadvendt, og glad dreng. Han har siden han var 6 måneder sovet igennem om natten (med mindre der er sket for meget på en dag, sygdom etc.) og har ikke haft de store problemer med at falde i søvn alene efter flaske, en nem dreng! For 6 uger siden startede han i Vuggestue hvilket han var/er rigtig glad for. Han vælter ind i alle med charme og stort smil, men idyllen blev stoppet allerede efter en uge pga. sygdom ("hurra" for instutitions-baciller!!) Så han har i det store hele været væk fra Vuggestuen on and off indtil nu pga. 3-dages feber, mellemøresbetændelse osv. osv.
I samme periode er vores nye Au Pair flyttet ind og hende skal han jo også vænne sig til. Da den første iver og glæde havde lagt sig, blev han mere reserveret overfor hende og ville hænge på mor og Far hele tiden. Naturlig reaktion vil jeg mene? Det jeg vil frem til er at jeg synes at alt det der er sket de sidste 6 ugers tid som, Vuggestue, Au Pair i huset, sygdom osv. har gjort ham rigtig pylret, knap så glad, vil ofte ikke spise aftensmad, græder/skriger nogle gange når vi siger godnat, glad/sur ...
... med korte mellemrum i løbet af dagen, nogle dage ok glad i Vuggestuen, andre gange indelukket og tilbagetrukken.
Er det således at det "bare" er en reaktion oven på alt det nye? og skal han bare have tid til at vænne sig? Jeg er naturligvis rigig bekymret for om det er noget der sætter varige spor eftersom han altid har været meget udadvendt og glad, og pludselig viser sider jeg ikke har set før. Hvordan tackler vi det på bedste måde? uden det sætter spor? Den sidste uge har hveranden nat været præget af ingen problemer med at falde i søvn og sige godnat, MEN, vågner ca 4-5 timer senere dybt ulykkelig, higende og kan ikke falde i søvn igen.
Vi prøver alt såsom at tage ham op og sidde på værelset, tage ham ind til os, men ingenting virker da kontakten med os kun gør ham mere vågen og så pludselig er det hele fantastisk og en stor leg osv osv osv. Endnu en nat har været præget af dette: sov kl. 20:30, vågnede kl. 00:30 dybt ulukkelig (ikke mareridts-agtig gråd) kaos hele natten fremtil 04:30, vågnede kl. 7. Godmorgen!!!
Kære Helen, hvordan tackler vi det bedst an` ? På forhånd tusinde tak!
Mange hilsener,
William`s Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
Viden om børn:
Fed creme til børneeksem
Har dit barn børneeksem, er det vigtigt med en god hudpleje - og fedtcremer med en høj fedtprocent forebygger hudeksem. Hudpleje er vigtigt året rundt, men især i vinterperioden, hvor den kolde luft udtørrer huden ekstra meget, er det ekstra vigtigt med en god creme.
Til både behandling og forebyggelse af børneeksem, er det vigtigt at vælge fed creme fremfor lotion. En lotion indeholder meget vand og fordamper derfor hurtigt fra huden, og giver derfor ikke huden den nødvendige...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!