Svar: Søvn og mælkeindtag
Kære Liselotte
Du fortæller at du ammer din datter når hun skal sove, 1-3 gange om natten og igen om morgenen. Du fortæller også at I har forsøgt at give hende sødmælk i flasken og at hun tager dette, men ikke vil have modermælkserstatning.
Det er fortsat vigtigt at amningen holdes på et minimum og umiddelbart lyder det som om at din datter får rigeligt med mælk hos dig og således slet ikke behøver sødmælk på flaske. Du fortæller at hun nogle gange kaster op, både frokost og aftensmad og det lyder umiddelbart, som om at I skal passe på ikke at give hende for meget mælk, men i stedet forsøge at skrue hendes mælkeindtag lidt ned.
Den plan jeg sendte til dig sidst, dur stadig. Af den kan du se at det vil være passende med 2 amninger, samt en portion tykmælk eller lignende om eftermiddagen. Jeg foreslår den sene aftenamning kl. 23 fordi jeg tænker at du her kan lægge hende tilbrystet og få hende fyldt lidt ekstra op til natten, så I alle derefter får en sammenhængende nattesøvn. Men det er også max, hvad hun skal have. Sutteflaske med sødmælk synes jeg ikke du skal gøre i. Du behøver sandsynligvis ikke vække hende, men kan lade hende spise i søvne.
Så hvis vi ...
... arbejder med 3 amninger dagligt og en portion tykmælk om eftermiddagen, så får hun, hvad hun skal have af mælk og om dagen skal du give hende vand af kop til sin mad og ikke mere sødmælk. Det er vigtigt, fordi jeg tror at hendes mælkeindtag er med til at hun kaster op og det er meget uhensigtsmæssigt på sigt. Hvis I bibeholder hendes jerntilskud, så er hun fint dækket ind, og derudover skal I så forsøge at følge den plan for dagen, som jeg sendte jer sidst:o)
Samtidig vil jeg sige at nogle børn jo lærer sig at kaste op, fordi de derved får en helt anden opmærksomhed fra deres forældre. Nogle børn kan faktisk også fremprovokere opkastning fordi forældrene skændes, stemningen hjemme er dårlig osv. Nu kender jeg jer jo ikke, men jeg synes det er relevant at I medtænker om der kunne være nogle af disse grunde til at jeres datter kaster op, når hun spiser, eller efter hun har spist.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis hun ikke er til rugbrød så find noget andet fiberholdigt og godt brød. Du kan bage nogle boller til hende, som hun kan få i stedet, du kan også købe fiberholdigt brød i en lysere konsistens, som hun måske bedre kan lide.
Fortsat held og lykke, håber du kan bruge mine tanker lidt videre:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Faderskab
Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.
Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.
Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.
Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder