Svar: Langsigtet plan for søvn
Kære Gitte
Første led i at få jeres dreng til at sove i sin egen seng, er at gøre ham tryg ved sengen. Det vil derfor være rigtig godt, hvis I kunne starte med at fjerne siden på tremmesengen og stille den helt op langs siden på dobbeltsengen. Jeg tænker at jeres lille dreng, så vil kunne ligge i sin egen seng, men stadig tæt nok på til at han kan se dig og tæt nok til at du kan række en beroligende hånd over en gang imellem uden at du behøver stige ud af din seng.
Da det lyder som om at du ammer ham i søvn og også ammer ham en enkelt gang om natten, hvorefter han sover videre, så vil næste skridt være at du efter amning putter ham i hans egen seng, stadig imens sengen står ved siden af din, så du er i nærheden. Han får den mælk han har behov for, men skal så derefter lære at sove uden at ligge tæt op af mors bryst eller ansigt.
Når han kan det, og således fint sover i sin seng om natten, så flytter I sengen til hans eget værelse, hvor du fortsætter med at amme ham inden han skal ...
... sove og herefter lægger ham over, står ved ham, kærtegner ham blidt osv. så han føler sig rolig og tryg.
Alt efter hvor gammel han så bliver, så vil der være forskellige perioder, hvor han vil være mere trgyhedssøgende end andre, have behov for at se jer, være jer mere nær osv. men det tager vi til den tid. Lige nu er planen altså at lære ham at sove i sin egen seng og at sengen skal være et trygt og rart sted at være.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kan også forsøge at putte ham i hans seng om dagen, så han også der oplever det som noget godt. Han må også gerne ligge i sin seng, når han er vågen, pludre lidt, lege osv. hvis han har lyst til det. Han skal ikke ligge i sin seng og græde, så det forbindes med noget ubehageligt, men skal stille og roligt gøres tryg med at være i den. Det samme når den til sidst flyttes på eget værelse, så er det rigtig godt, at han også om dagen nogle gange prøver at sove og være i sin seng, så han oplever det som noget rart og noget naturligt.
Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Prævention - efter fødsel
Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel - også selv om man ammer. Har I lyst til at genoptage jeres sexliv, er det derfor en god idé at finde en brugbar præventionsform.
Så længe du ammer, bør du ikke tage p-piller eller mini-piller, fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen, og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.
I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter dig mod infektion....
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.
Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.
Kærlig hilsen Stine