Annonce

Annonce

Svar: Længerevarende diarré


1. november 2007

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Tina

Det lyder voldsomt at jeres datter skal have diarré så længe, men hvis I har været ved lægen og de har taget flere prøver, så er I jo på den anden siden også nødt til at stole på dette.

Adenovirus er en langvarig infektion, som godt kan vare i 14 dage eller op mod en måned og det lyder jo som om at det er det I desværre oplever. Det er meget vigtigt at I er opmærksomme på hygiejnen, at både I selv og jeres datter skal have vasket hænder efter bleskift, puslepladsen må gerne sprittes af efter skiftning, vaskefade osv. skal også holdes rene. Det er vigtigt hjemme, men bestemt også i dagplejen, hvor børnene ellers gentagende gange vil smitte hinanden.

Symbioplex er et alternativt præparat, men fint, hvis lægen har sagt at I skal give det. Ellers er det et spørgsmål om at tiden arbejder for jer og så naturligvis at hun begynder at indtage sufficient mad igen.

Det er godt med yoghurt naturel, A38, cultura, tykmælk og lignende produkter og så kan I komme banan i eller revne æbler. Banan kan virke lidt forstoppende og revne æbler skulle også være godt mod diarré. Ellers er hvidt brød, pasta, ris også godt, men i det store hele handler det om at give hende, hvad hun har lyst til. Mariekiks anbefales normalt ikke som noget særligt sundt til børn - men netop til børn med diarré kan det faktisk være udmærket. Det samme kan tvebakker.

Det er helt okay at I beholder aftenflasken. I øjeblikket, hvor hun har dårlig mave, så synes jeg I skal koge vandet. I det hele taget kan det være en udmærket idé at forsøge med lidt kogt vand, I kan have det stående på ...


Annonce

... en flaske i køleskabet og give hende vand fra den i løbet af dagen. I kan også en gang imellem give hende lidt fortyndet æblejuice, da æble generelt er godt at få når man har diarré. Det indeholder kalium, som hun taber meget af.

Det skal naturligvis være en balance, hvor meget I nøder hende, men hun skal jo også have mad. Hun er som I skriver en lille spirrevip og har brug for at få noget og optage næring og når det meste går igennem hendes tarmsystem i ret hurtigt tempo, så synes jeg det er vigtigere at give hende noget som hun spiser end fokusere på, om det er kartofler eller yoghurt. Det vigtigste er at hun indtager noget som stadig er forholdsvis sundt og nærende.

I kan tale med lægen om hvorvidt det vil være relevant at tilbyde hende proteindrik. Det kan købes færdigt eller man kan lave det selv. Jeg synes dog ikke I skal gøre det uden samråd med lægen. Det handler også om at hun stadig har behov for en vis mængde fedt og at proteindrik ofte er fedtfattigt. De fedtfattige mælkeprodukter anbefales jo normalt kun til børn efter 3 års alderen.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


I kan også tale med lægen om, hvorvidt det vil være relevant at I giver jeres datter Revolyt. Det er et pulver som man opløser i kogt vand (og det må ikke tilsættes andet) og som sikrer at jeres datter ikke dehydrerer på grund af den vedvarende diarré.

D-vitamin og jern behøver I ikke umiddelbart at give hende. I kan forsøge med en multivitamintablet. Knæk den dog i kvarte, så hun ikke får den galt i halsen og se om ikke hun så vil tage imod den.

Håber ovenstående hjælper jer lidt videre. Rigtig god weekend:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.

Tredagesfeber

Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...

Læs hele brevet og Helens svar


24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.

Vil kun sove lur i vikle

Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.

Psykisk reaktion på vaccine?

Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce