Brev:
Længerevarende diarré
Hej Helen,
Så er det tid til et spørgsmål igen.
Vores datter er nu 13 måneder og fuldstændig med i sin udvikling. Hun sover godt, snakker løs (ganske vist noget vi ikke forstår) går rundt (siden 10-11 mdr.), klapper, peger og kender forskel på næse, mund, øjne, mis, ko, hund osv. Så alt i alt en god pige.
Men så er der jo lige det med maden. Vi har været så uheldige at hun har fået noget diarré ad flere omgange og flere dage ad gangen. Har nu ca. varet 1½ mdr. Nogle dage skifter vi 4 bleer andre dage er det oppe på 10. Og så er der dage imellem, hvor hun er mere frisk, så kommer det tilbage igen. Når dette står på spiser hun stort set intet og hun har tabt sig 300 gram.
Nu er hun jo en lille pige på 8 kg og har jo ikke så meget at tabe af. Vi har selvfølgelig været til læge med hende og bliver nu fulgt. De har påvist noget adenovirus (som vi ikke kan gøre noget ved), men ellers er alle prøver negative og de synes jo også hun ser fin ud. Problemet er at hun virker pjevset og bare vil være på arm + alle de bleer, så derfor bliver hun ringet hjem fra dagplejen.
Spørgsmålene:
- Hvad erfaring har du med diarré hos ...
... småbørn, er det bare tiden der får det til at gå i ro? Vi giver hende Symbioplex kapsler som vi er blevet anbefalet af lægen.
- Og så det med maden. Vi er jo generelt for, at hun skal spise vores mad. Men det er svært når hun intet spiser og derfor får hun tilbudt yoghurt og grød med frugt, nogle gange kiks og frugt og ja det vi sådan har fundet ud af at hun spiser lidt af. Vi er heldigvis blevet meget bedre til at slappe af omkring maden (at hun er småtspisende) men bliver magtesløse, når hun intet spiser.
Vi har valgt at holde fast i hendes aften flaske, da hun drikker den og er glad for det. Så spørgsmål er om vi gør hende en bjørne tjeneste ved at tilbyde hende alternativer. Altså vil hun ikke have sovs og kartofler, skal hun så bare undvære eller er det ok så at tilbyde yoghurt? (hun skal ofte også nødes til yoghurten, så det er ikke sådan at hun bare sidder og venter på det og guffer det i sig). Måske du har andre kalorierige forslag?
- Og hvad med vitaminer? Vi stoppede d-dråber, men det er måske en ide at fortsætte? Og hvad med jern? Hun får ca 150-200 ml MME om dagen. Men det er jo kun ½ behov.
Hilsner Tina
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
Viden om børn:
Brystbetændelse
I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.
Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.
Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.