Brev:
Hjælp - nedløbsrefleksen svigter os
Kære søde Helen
Jeg vil lige starte med at sige TUSIND TAK for din faglige hjælp og ikke mindst din personlige støtte!
NU driller det for alvor og jeg ved slet ikke, hvad jeg skal gøre.
Jeg tror, at min nedløbsrefleks og produktion for alvor spiller mig et puds. Du har løbende de sidste uger hjulpet mig og jeg tror ikke, at jeg behøver komme med den lange forklaring om mig og Emma.
De sidste dage har vi slet ikke kunne få min mælk til at løbe. Jeg har lagt hende til sen eftermiddag, nat og morgen. Ca. kl. 17-18 stykker og så igen midt på natten og så om morgenen. I starten drillede det lidt om morgenen, men nu er det om natten. Hun sutter og sutter, jeg malker og malker, men det kan tage op til 20 minutter før det løber. Der står fine stråler, før det løber og jeg ville mene, at det skulle være nok til, at hun gider fortsætte. Men når jeg så selv tager over, kan der stadig gå længe før det kommer.
I nat kom det slet ikke og efter ½ time fælles arbejde, måtte jeg kapitulere og lave hende en flaske, som hun for første gang tog venligt imod. Vi har prøvet at give hende lidt flaske til natten, men det er hun ikke så vild med. Det virkede kun et par dage, så gad hun ikke det mere.
Men hvad pokker sker der? Jeg har før haft lidt bøvl med nedløbsrefleksen, men det gik over igen.
Er min produktion gået så meget ned i takt med grøden, at det er ved at gå i stå?
Men når det løber kommer der egentlig ok mængde, og hun virker meget mæt og tilfreds bagefter – tilmed ...
... gylper hun lidt.
Jeg VIL SÅ GERNE fortsætte med at amme, men det skal jo ikke være så hårdt et arbejde hver gang.
Har tænkt på om det er ved at være tid, at hun ikke skal have mad om natten. Hun nærmer sig jo ½ år – måske vil der så være mere mælk hos mig, hvis jeg kun ammer kl. 17 og så igen om morgenen. Men jeg føler, at hun er sulten om natten. Måske kunne jeg give en flaske om natten og så amme igen om morgenen?
HVIS jeg skal til at overgå til flaske (hvad jeg da ikke håber...) – hvor meget skal hun så have og hvordan skal jeg passe det ind. P.t. får hun jo kun amning 3 gange og så giver jeg modermælkserstatning på flaske med tud til måltiderne, men der får hun jo ikke så meget?
Øv, øv, hvor er jeg ked af det. Jeg vil så gerne, og jeg kan mærke at Emma også vældig gerne stadig vil ammes – så ØV! Hun ruller fint om på siden til mig og griber efter brystet og det er så dejligt. Bare ikke, når det så ikke kommer...
Jeg er træt pga. den lange periode med kolik, JA (!), og JA (!), jeg føler mig bombet hver dag, da hun er en krævende dame. Men det har jo været meget værre, da hun skreg konstant og der havde jeg mere end rigeligt mælk.
Det enenste jeg føler, der giver mening, er, at idet jeg er droslet ned med antallet af amninger og det at hun får grød - er min produktion på retur.
Jeg kan jo stimulere igennem dagen, men er det ikke ved at være meningsløst. Jeg har jo ammet fuld næsten 5 måneder og først nu falder det...?
What do I do Helen?
Qnus
Lisbeth
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Massage - baby
Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre, tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.
Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...