Annonce

Annonce

Svar: Afføring og wc


28. oktober 2007

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Sofies mor

Jeg kan godt forstå at I synes det er synd for Sofie, at hun har svært ved at tømme sig helt og derfor ofte har problemer med en rød numse. Jeg synes dog ikke umiddelbart at løsningen er pottetræning, når hun ikke er ældre end hun er.

At blive renlig er noget man modnes til og børn bliver som regel først renlige med vandladning om dagen, så afføring og så vandladning om natten. Det bedste tegn til at man kan begynde at samarbejde omkring det, er at barnet selv kommer og meddeler at det er parat og gerne vil have bleen af.

Samtidig er det en rettesnor at barnet begynder at kunne holde sig tør i 3 timer og derudover er der visse ting, man kan holde lidt øje med. For det første begynder barnet at komme og fortælle, når det har lavet i bleen, derefter begynder det at sige til, når det laver i bleen og til sidst når barnet at sige til lige inden. Jeres datter er med den alder ...


Annonce

... hun har og det du beskriver slet ikke nået dertil endnu og jeg kan være urolig for, at hvis man presser hende til renlighed nu, at I så kommer til at forlænge processen unødigt og hun måske i stedet vil begynde at holde sig og presse imod. Det betyder at hun så vil få hård mave og dermed endnu større problemer end hun har nu.

Ideen med et toiletbræt er fin, da hun så heller ikke skal sidde og holde sig selv fast på toilettet og være bange for at falde ned, men det er stadig vigtigt at hun både fysisk og rent mentalt når at følge med og vise større tegn på at hun selv er parat.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis I tit oplever at hun har hård mave, så forsøg i første omgang at se om I kan ændre lidt på hendes kostsammensætning for at se om det kan give lidt resultat. Ellers kan det være nødvendigt at give hende lidt laktulose i en periode.

Rigtig meget held og lykke fortsat, håber I kan bruge mine tanker lidt videre:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2024 | Renlighed | 5 år

Laver i bukserne - 5 årig

Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.

Påmindelser om toiletbesøg?

Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Helen har på alle mulige måder været en super støtte for mig i de første fire måneder med min søn Lucas.

Camilla Martin


Annonce