Svar: Skemad op - amning ned
Kære Trine
Det er rigtig dejligt at høre at Emil har taget så godt imod skemaden og at det bare fungerer. Han spiser dog så store portioner, at der ikke er noget at sige til at han ikke har lyst til mælk efterfølgende og det er helt okay.
Samtidig har han dog en alder, hvor han også har meget travlt med at følge med i verden og han kan simpelthen ikke samle sig om amning i løbet af dagen. Derimod om natten, hvor der er ro, så har han ikke andre forstyrrende elementer og derfor går det lettere her. Du har sandsynligvis også mere mælk på dette tidspunkt og det flyder lettere til ham. At spise om natten er således hans måde at regulere sit behov ind og på den måde sikre sig selv sit mælkeindtag.
Du skal naturligvis holde øje med hans vægt, men ellers er det faktisk mere vigtigt at du holder øje med hvordan han tisser. Han skal stadig have gode tunge tissebleer og han urin skal være klar og ikke koncentreret gul, hvilket er tegn på at ...
... han mangler væske. Og så skal du tro på, at hvis du tilbyder ham brystet, så tager han, hvis han har behov. Du må tro på at han har en naturlig og sund evne til at regulere ind og det lyder faktisk som om han gør det.
Det er helt okay og helt alderssvarende at amme ham når han skal puttes, sen aften og så igen tidlig morgen. Det kunne være dejligt hvis amningen kl. 02-04 i stedet først lå kl 06. Det ville give jer begge en sammenhængende nattesøvn og det har I brug for. men 3 amninger kl. 19, 23 og 06 er alderssvarende fint og så må du forsøge at se, hvad han vil tage i løbet af dagen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Planen du har sendt ser fin ud og jeg tror ud fra det du beskriver at han er dækket godt ind, sådan som han spiser. Det skal nok passe at 4 og evt 5 amninger giver ham, hvad han har behov for, når han spiser så godt som han gør af skemaden og når han samtidig også drikker vand af kop til maden.
Fortsat held og lykke, håber du hermed har fået lidt ro på:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Autostol
Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.
Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.