Svar: Amning og fejlsynkning
Kære Jeanne
Den gule allomin kan godt forsøges til børn som gylper meget og til børn som er meget sultne. Er der tale om rigtig refluks, så er det dog Enfamil AR som sundhedsstyrelsen anbefaler.
Med hensyn til din amning, så er det sådan at nogle børn faktisk godt kan 'tømme' et bryst på 10 minutter især hvis de har et rigtig godt vacuum og mor samtidig har en meget hurtig nedløbsrefleks og det lyder lidt som om at det kunne være tilfældet hos dig.
Samtidig er det sådan at børn, der ammes naturligt en gang imellem vil søge brystet og die kortvarigt 4-5 minutter for at få den første vandholdige mælk som slukker tørsten - når de spiser kortvarigt, så er det altså ikke fordi de er sultne med fordi de er tørstige.
Det lyder helt fornuftigt at du forsøger at lægge hende til så hyppigt du kan for at holde din mælkeproduktion oppe, derudover kan du også gøre det at du ammer hende i forskellige stillinger. At du f.eks. starter med at lægge hende til i den almindelige ...
... stilling, når hun så slipper efter kort tid, så tager du hende op, får hende til at bøvse, evt. skifter bleen og så lægge du hende til samme bryst igen men så i tvillinge stilling. På den måde er du sikker på at hun er nået helt ind til den lidt federe mælk i brystet.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når hun slipper fordi mælken løbet hurtigt, så vil du sandsynligvis kunne se at mælken sprøjter, rammer hende i ansigtet eller står i stråler ud i lokalet. Ha her en stofble parat som du kan fange mælken i, så I ikke bliver smurt helt ind:o) og lad så bare lidt af dette sprøjte ud. Så er toppe og spændingen lige fjernet og du kan lægge til igen, hvor hun så vil spise lidt mere roligt. Hvis hun ikke selv slipper men er i stand til at holde fast og spise, selvom du kan høre at det sprøjter og hun synker højlydt, så skal du ikke tage hende fra. Bare glæde dig over at du har så meget mælk og så god en nedløbsrefleks som du har - det skader hende ikke:o)
Rigtig meget held og lykke og også god weekend til dig:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.