Svar: Gåvogn?
Kære Carina
Det vigtigste er at børn kravler og det betyder faktisk ikke så meget om det er en måned eller flere, bare de gør det og er i stand til at krydskoordinere deres bevægelser og det er din dreng jo:o)
Jeg synes det lyder helt okay at han går lidt rundt med sin gåvogn, sådan som du beskriver ham i hans udvikling. Samtidig synes jeg dog også at det er fint at I sørger for han ikke gør det hele tiden, men fortsat fokusere lidt på at han skal kravle mere end hans skal trække sig på maven og gå. Man skal ikke pace børn, men støtte dem i den udvikling de er igang med og hos jer vil det sige både støtte i at kravle og så en gang imellem lade ham gå lidt med sin vogn.
Når han rigtigt begynder at gå, så vil I jo ikke kunne stoppe ham og han vil her først gå til siderne. Det vil sige at han går langs borde og møbler. Det er sandsynligvis derfor du oplever at han ...
... har lidt svært ved gåvognen fordi den jo kører fremad og han bedre kan finde ud af at gå sidelæns. Så mit råd er altså at I lader ham rejse sig ved tingene, lader ham øve sig i at gå langs borde osv. Motiverer ham til at kravle og så styrer I hvor meget gåvognen må bruges og sætter den lidt væk en gang imellem, som nu :o)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til sko, så lyder det som en god idé at bruge nogle lidt mere skridsikre sko, nu hvor han er så mobil. Man kan godt få skindsutsko med lammeskindsfor, som er både lune og skridsikre (se www.bobux.dk og tjek om ikke nogle af mine partnere sælger dette). Man kan også købe små kravlesko med hælkappe og støtte, men som du selv er inde på er disse jo ikke varme og på gulvet i vuggestuen kan det være godt med noget lunt. Og det er helt relevant med både lune og skridsikre såler, sådan som han kommer omkring:o)
Fortsat held og lykke og god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Barselshvile
Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.
Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.