Svar: Pyjamasparty
Kære Dorthe
Der er intet i vejen for at din datter ligger lidt for sig selv og måske falder i søvn på denne måde, så længe hun er glad og tilfreds og føler sig tryg ved det.
Du kan overveje om det kan lade sig gøre at putte hende inden hun falder helt i søvn, når du ammer. Se og lyt til hendes vejrtrækning, hendes øjne. Prøv at lægge hende fra dig, når du fornemmer at vejrtrækningen er blevet roligere, langsommere og når du kan se at hun er lige ved at falde i søvn og endnu ikke sover tungt, så hun altså ikke først falder i søvn i favnen, flyttes og vågner op igen, men starter med at falde til ro i din favn og så falder rigtigt i søvn, efter hun er lagt i sin seng.
Jeg synes også du skal forsøge om en sut eller en sutteklud vil være en god idé. Jeg kan godt forstå at hun foretrækker din finger da den jo minder mere om ...
... brystvorten end en sut i gummi eller silikone. Men det kan være problematisk hvis hun af den grund begynder at sutte på sin egen finger. Børn der sutter på tommelfinger gør det nemlig ofte i årevis og kan få problemer med tandstillingen på grund af dette og det er svært at vende dem fra det, fordi fingeren jo altid er ved hånden - en sut kan smides ud. Jeg synes derfor du skal forsøge at give hende en sut og en sutteklud eller holde lidt igen med din finger...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Ellers er det helt fint at hun oplever det at sove som noget dejligt. Det skal være rart at skulle sove og så længe det er det og hun roligt lægger sig til at sove, så er der ikke tale om dårlige vaner, tværtimod:o)
Fortsat held og lykke og god weekend:o) Og tak for dine pæne ord om min brevkasse, jeg er meget glad for at høre, at du har kunne bruge flere af de tidligere svar..
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.