Svar: Opstart med grød - 3 mdr.
Kære Charlotte
Hvorvidt Carolina skal begynde med grød, når hun er 4 måneder afhænger helt af hvordan hun i øvrigt trives og om hun virker til at mangle det. Mange børn begynder ikke før de er 5-6 måneder gamle og trives rigtig fint med mælk indtil da.
Du kan læse mine artikler: "Fra mælk til skemad og familiens mad" og "Den første skemad" som du finder i min artikelsamling. Derudover vil jeg anbefale dig at du køber sundhedsstyrelsens bog "Mad til spædbørn og småbørn" på apoteket - det kan også være at du får den udleveret af din sundhedsplejerske, sådan er det nogle steder. Ellers koster den ikke mere end ca 65 kr, så det er til at komme om ved:o)
Du kan lave grøden selv og du kan købe det industrielle. Begge dele er helt okay. Man kan sige at i begyndelsen er det ikke mere end 4-5 tsk din datter spiser og det er svært at lave så lille en portion. Derfor vil der gå meget til spilde, når man laver det selv. Køber man pulver der skal blandes med vand, så behøver man ikke smide så meget ud.
Fordelen ved at lave det selv er at du så kan lave det med den mælk som din datter er vand til at få. Altså modermælk eller modermælkserstatning og på den ...
... måde smager det lidt mere af noget hun kender i forvejen. Men som sagt kan du altså gøre begge dele.
Hun skal stadig have lidt så meget flaske som hidtil og hun skal være ret gammel før skemaden begynder at kunne udgøre et flaskemåltid. I begyndelsen er det kun smagsprøver og stille og roligt i takt med at hun spiser mere og mere skemad, så spiser hun så mindre og mindre flaske. Hun skal stadig have flasken tilbudt som hun plejer, men vil måske kun spise ½ portion mælk på flaske efter et skemåltid og det er helt fint. Dette regulerer hun selv. Der går således nogle måneder inden hun kan erstatte en flaske med en portion skemad.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er udmærket at give lidt vand af en kop, et lille snapseglas eller lignende sammen med skemaden, så hun lærer at drikker dette. Hvis I har privat vandboring skal vandet fortsat koges, men ellers kan hun få lidt vand fra hanen i kop. Jeg synes dog forsat du skal koge vand til hendes flasker, når hun er på fuld erstatning, men det er min holdning:o)
Kold mme kan give fra 6 måneders alderen af en kop i stedet for sødmælk og er således ikke noget du skal give din datter endnu.
Fortsat held og lykke og rigtig god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Babynest
En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.
En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...