Svar: Arbejde hjemmefra - hvor meget frem og tilbage?
Kære Marianne
Jeg tror desværre ikke at der findes et entydigt svar på det spørgsmål, da jeg tænker det afhænger helt af det enkelte barn, barnets alder osv.
Som din dreng har det nu, og med den alder han har, så forstår han ikke at du er lige inde på den anden side af væggen og således er tilgængelig, hvis han bare åbner døren. Det er noget han stille og roligt lærer netop i takt med at han ser du går frem og tilbage flere gange. Han lærer på den måde at forstå at du ikke er helt væk, selvom han ikke kan se dig.
Samtidig er det jo også sådan at, når man har hjemmearbejdsplads, så kan man heller ikke være tilgængelig hele tiden og du er nødt til at koncentrere dig om dit arbejde. Jeg synes derfor at I skal forsøge at finde en balance, hvor du bliver på kontoret og foretager dig det du nu skal, men hvor du samtidig naturligt ikke skal blive siddende for ikke at forstyrre din dreng. Han har jo netop brug for den læring det er at vide at du er der, selvom du ikke er helt tilgængelig og når du ikke er der, så skal han bruge sin maid, som substitut for dig.
Det vil være rigtig godt at du en gang imellem leger "gemmeleg" med ham, så han lærer at det med at forsvinde ikke betyder ...
... at man er helt væk. Så I altså medtænker dette i dagligdagen, ikke kun når du skal arbejde, men også bruger det at gå frem og tilbage, når han skal betrygges i at falde i søvn om aftenen og om natten. Og så tænker jeg at det faktisk i øjeblikket vil være rarere for jer begge at du arbejder nogle flere sammenhængende timer, kommer ud og I hygger jer sammen, spiser frokost osv. og så går du igen. Hvis du for hyppigt går frem og tilbage, så kan det jo også medføre at han sidder og spejder mod døren og venter på at du skal komme tilbage og derfor ikke slapper af og går i gang med at lege.
Jeg tænker også at det at du går frem og tilbage for meget måske kan give din dreng fornemmelsen af at du ikke er tryg ved at han er sammen med jeres maid, hvilket jo vil gøre ham mere utryg ved hende og det er der ingen grund til.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så der er mange tanker frem og tilbage kan du godt fornemme, men lige nu synes jeg at det lyder som den bedste løsning at du går og er væk i længere tid, så han ser dig færre gange men til gengæld i længere tid, når I så er sammen.. og uden at du ikke kan tillade dig at hente en kop kaffe, for det skal du jo også have mulighed for:o)
Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Morgenmad og børn
Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.
Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.