Brev:
Mellemøre, vacciner og vitaminer
Kære Helen,
Tja, så har jeg allerede behov for dine input igen. Tak for din moralske opbakning, da vi stod midt i en slem indkøringsperiode i vuggestuen. Det er blevet bedre, men det tog godt nok lang tid. Nu er vi så ved at starte forfra – næsten da, for han er lige kommet sig ovenpå en mave-tarm infektion og en efterfølgende mellemørebetændelse (hans anden siden vuggestuestart).
Han er på penicillin nu – også for anden gang. Det er noget skidt – jeg er ved at indstille mig selv på, at han skal bøvle med mellemørebetændelse hele vinteren. Han har lige fået målt tryk – der er væske, men infektionen er væk – men det er jo kun lige indtil næste virus eller infektion. Ja, jeg er lidt negativ, men så kan man da kun blive positivt overrasket – har du nogle gode forebyggende råd?
Jeg ...
... har købt ”Ondt i øret” og lige skimmet den igennem – jeg er ikke så alternativ…. men en fællesnævner er vist det med mælkeintolerans – jeg synes det er meget drastisk at forsøge at tage mælken fra ham, når han ikke er ældre. Synes du ikke? Hvad skulle jeg give ham i stedet, hvis vi besluttede os for at prøve det?
Vi er ved at løbe tør for D-dråber og jern nu og han er jo også blevet et år. Skal vi give ham noget andet nu det er vinter? Og nu han er så sygdomsramt?
Han blev ikke vaccineret til 1 års undersøgelsen (i mandags), da det var den 1. feberfrie dag han havde – han er færdig med penicillin på fredag – hvornår er det bedst han får dem? (han skal have den 3. af hvad de nu end hedder og så meningitis vaccinen)
Mange tak for dine altid gode svar,
Bedste hilsner
En træt mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Udslæt - hos børn
Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:
- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.