Brev:
Amning og tænder - 10 mdr.
Hej Helen.
Jeg har lige et par spørgsmål til dig.
Det første vedrører amning. Caroline er netop blevet 10 mdr. og vi har fået hende vænnet af med amning om natten :-), så jeg ammer kun to gange i døgnet nu - morgen og aften. Det har fungeret godt i en periode, men Carolines fortænder er nu blevet så store, at de laver sår på brystet, når hun sutter.
Jeg har fået et ret stort sår på det ene bryst og det er meget smertefuldt for mig at amme. På grund af dette ville jeg egentligt gerne stoppe amningen, men jeg har svært ved at se, hvordan jeg skal kunne få en halv liter mælk i hende om dagen, som hun jo skal have. Hun NÆGTER at drikke MME og det er meget begrænset hvad jeg kan få i hende af sødmælk.
Jeg vil nok kunne få følgende i hende i løbet af en dag:
- 1 dl MME i grød om morgenen
- Max 1/2 dl sødmælk til maden i løbet af hele dagen
- Max 1/2 dl yoghurt om eftermiddagen
- Ca 1/4 dl MME i mos om aftenen
- 1 ostehaps
Dette svarer jo ikke til 1/2 liter, så hvad gør jeg? Kan jeg f.eks. give hende kalktabletter? Jeg ville jo helst have hende til at drikke mælk frem for at skulle give hende tabletter, men det er bare ...
... svært på nuværende tidspunkt.
Hvis jeg stopper amningen, hvad vil du så anbefale, at vi gør i stedet inden hun skal sove? Lige nu fungerer amningen som en hyggestund, hvor hun falder til ro inden hun skal sove, så det er nok nødvendigt at gøre noget andet for at få hende til at komme i "sove-stemning". Vi har vores faste putteritualer med nattøj, godnatsang etc. men jeg er ikke sikke på, at det vil være tilstrækkeligt.
Mit tredje spørgsmål vedrører aftensmad. Jeg er lidt i tvivl om hvor længe det er nødvendigt at lave mos til Caroline om aftenen for at være sikker på, at hun er fyldt godt op til natten. Om aftenen får hun 1 dl kartoffel/grøntsagsmos og derudover smager hun det mad som vi får, men det er tydeligt at hun ikke gider mosen mere, så det skal ofte lokkes i hende.
Hun må hellere end gerne udelukkende få det mad som vi spiser, men jeg er bange for at det ikke mætter nok og at hun så vågner om natten og er sulten, hvilket jeg ikke vil risikere nu når vi endeligt er sluppet af med natteamningen. Hvor længe vil du sige at det er nødvendigt med mos om aftenen?
På forhånd tak for hjælpen.
Med venlig hilsen Tine.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.
Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.
Kærlig hilsen Stine