Annonce

Annonce

Svar: Seperationsfasen?


19. oktober 2007

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Camilla

Tak for din fine korte beskrivelse af hvor frustrerende det kan være at have et barn i separationsfasen - de er nemlig som du skriver pyldrede, omklamrende, vil det hele og vil alligevel ikke, utroligt svære at gøre tilpas og lige meget hvad man gør, så virker det stadig som om at intet hjælper - man har bare et utilfreds og pjevsende barn... Men det er en fase og der er lys forude:o)

Separationsfasen varer nogle måneder, men ændrer sig hele tiden i takt med at barnet bliver ældre og rent motorisk begynder at kunne nogle flere ting. Det vil sige at i takt med at jeres dreng bliver bedre til at kravle og bevæge sig hen til dig, jo lettere vil han også have det med at du går ind i et tilstødende lokale - du kan kalde på ham og han kan følge efter. Samtidig med dette så ændrer søvnen sig ofte, barnet sover mere uroligt i en periode og det hele virker bare lidt håbløst.

Det bedste du kan gøre er dog at lade ham klynge sig til dig. Når han græder for at forhindre dig i at gå, så er det et udtryk for smerte og det handler ikke om at få ...


Annonce

... sin vilje eller fordi de søger at 'kæmpe om magten'. Han er simpelthen inde i en periode, hvor han har behov for den ekstra fysiske kontakt og nærhed med dig og netop når du giver ham det, så slapper han af og bliver mere rolig.

Naturligvis må far tage over en gang imellem, da du også har andet du skal og det kan være en god idé at det f.eks. er far der bader ham, at far tager ham med op at handle, at far kører ham en tur i barnevognen osv. så du lige får lidt ro og så de to også oplever at kunne noget sammen - far kan noget, mor kan noget andet:o)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Frustrationen han har over at ville så meget fysisk men endnu ikke kunne er svær. For et eller andet sted, så er han jo nødt til at prøve og blive ved med at forsøge for at lære og for at det skal lykkes og samtidig så bliver han så ked af det, når han ikke kan. Du må prøve at støtte ham, motivere, hjælpe og guide hvor du kan og trøste ham, når han har behov for det. Som sagt så lettes livet lidt for jer begge, når han begynder at kunne noget mere motorisk.

Rigtig meget held og lykke med ham fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce